Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl „Romuvos“ miesto valdžiai – galvosūkis

2012-08-17 05:00
Dėl „Romuvos“ miesto valdžiai – galvosūkis
Dėl „Romuvos“ miesto valdžiai – galvosūkis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apygardos teismaso laikinai uždraudė sudaryti bet kokius sandorius dėl „Romuvos“ kino teatro akcijų.

Miesto valdžia dar pavasarį nusprendė už 350 tūkst. iš verslininko Ramūno Šalūgos išpirkti apie 15 proc. kino teatro „Romuva“ akcijų. Savivaldybė iki šiol valdo apie 85 proc. akcijų.

Tada pagrindinis argumentas buvo, kad, neturint visų akcijų, kino teatro negalima reorganizuoti į viešąją įstaigą ir pretenduoti į Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą.

Valdančiųjų atstovai tuomet neatsižvelgė ne tik į opozicijos priekaištus, kad švaistomasi tūkstančiais litų, bet ir į Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje perspėjimą, kad toks sprendimas prieštarauja įstatymams.

„Bet kokiems veiksmams, susijusiems su minėtu tarybos sprendimu, Kauno apygardos administracinis teismas skyrė laikinąsias apsaugos priemones. Politikai negali priimti neteisėtų sprendimų – ekonominiu ar politiniu požiūriu, jų veiksmų nevertinu. Kadangi mano nuomone, tai buvo neteisėtas tarybos sprendimas, jis ir buvo apskųstas“, – sakė Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė.

Už kino teatro akcijų paketą savivaldybė planavo atsiskaityti per 2012–2013 m., šiemet išmokant apie 100 tūkst. litų, kitąmet – apie 250 tūkst. litų.

„Žinau šį faktą. Teismo sprendimas yra, ir jis galioja. Be abejo, administracija dabar negalės vykdyti tarybos sprendimo, tačiau šioje situacijoje teisė kertasi su praktika. Vyriausybės atstovė vadovaujasi priimtais teisiniais aktais“, – bandė aiškinti miesto meras Andrius Kupčinskas

Jo teigimu, dėl susidariusios padėties kreiptasi į Ūkio ministeriją. Meras pripažino, kad įstatymas numato galimą bendrovės reorganizaciją į viešąją įstaigą, kai vienas dalininkų valdo du trečdalius akcijų. Nors savivaldybė valdo daugiau, A.Kupčinsko teigimu, sandoris galimas tik tada, kai mažesnysis akcininkas neprieštarauja.

„Turime patirties su R.Šalūga ir žinome, kad jis tikrai keipsis į teismą. Analizuojame susidariusią padėtį, byla teisme taip pat dar tik nagrinėjama. Deja, dabar viskas nusikelia neribotam laikui. Spręsime, ką daryti: ar eiti toliau, ar grįžti į pirminę padėtį, ar ieškoti kitokių sprendimų“, – sakė meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų