Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl streiko Londone kentėjo ir Kaunas

2008-12-09 09:00

Stanstedo oro uoste susirinkę protestuotojai, kovojantys prieš klimato kaitą, sutrikdė oro uosto darbą ir privertė skrydžių bendrovę "Ryanair" atšaukti 52 skrydžius.

Kauno oro uostas pranešimą, kad iš Londono Stanstedo oro uoste atšauktas skrydis į Kauną, gavo vakar ryte, apie 9 val. Iš Londono skrendantis lėktuvas Kauno oro uoste turėjo nutūpti 11.35 val. Gavę pranešimą oro uosto darbuotojai atšaukė 12 val. skrydį į Londoną.

Antžeminio aptarnavimo kompanija "Litcargus", su kuria "Ryanair" sudariusi sutartį, keleiviams pasiūlė arba grąžinti už skrydį sumokėtus pinigus, arba rinktis bilietą į kitą skrydžio reisą.

"Litcargus" atstovo teigimu, maksimalus keleivių, skrendančių iš Kauno oro uosto į Stanstedo, skaičius – 190 žmonių. Bendrovės atstovai tikina, kad tiek žmonių vakar dienos skrydžiui nebuvo užsiregistravę.

Kaip kaunodiena.lt teigė Kauno oro uosto Plėtros ir eksploatacijos direktorius Jonas Gurskas, žinia, kad atšauktas skrydis į Londoną, uosto darbo nesutrikdė, o keleiviai iškart išsiskirstė. Kiti skrydžiai į Londoną yra numatyti šiandien.

Kovotojų grupė, pasivadinusi "Plane Stupid" (pažodžiui išvertus, "kvailas lėktuvas"), į Stanstedo oro uostą įsiveržė apie 5 val. ryto (Lietuvos laiku). Apie 10 val. policija suėmė 57 viešosios tvarkos pažeidėjus. Jie teigė norėję atkreipti dėmesį į aviacijos pramonės daromą žalą aplinkai.

66 km į šiaurės rytus nuo Londono įsikūręs Stanstedo oro uostas yra pagrindinė pigių skrydžių bendrovės "Ryanair" bazė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų