Pereiti į pagrindinį turinį

Detektyvas su viltinga pabaiga

2009-02-07 09:00
Detektyvas su viltinga pabaiga
Detektyvas su viltinga pabaiga / Mindaugo Ažušilio nuotr. Atsisveikinimas: Justiniškių seniūnijos socialinių darbuotojų patalpose pakvipo kraustynėmis – jų kabinetas paskirtas parlamentarui P.Saudargui.

Politikų nesusikalbėjimas ir ambicijos vos per plauką nepakenkė Justiniškių gyventojų interesams – tik įsikišus "Vilniaus dienai" nesusipratimų labirinto gale įsižiebė viltis.

Suirutė per Seimo narį

Justiniškių seniūnijoje įsikūrusios socialinės darbuotojos vakar uždegė žvakę. Ji simbolizavo paskutinę moterų darbo dieną seniūnijos patalpose. Į jų kabinetą jau kuris laikas pageidauja įsikelti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Paulius Saudargas.

Pagal Seimo statutą parlamentarui priklauso nemokamos patalpos apygardoje, kurioje jis buvo išrinktas. Biurą Seimo nariui turi parūpinti Vilniaus miesto savivaldybė. Ir parūpino.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas dar praėjusių metų gruodžio 16 d. pasirašė įsakymą, kuriuo skyrė P.Saudargui patalpas Justiniškių seniūnijoje. Tačiau tose patalpose jau penkerius metus dirba dvi socialinių išmokų specialistės, per dieną aptarnaujančios apie 20 Justiniškių gyventojų.

Seimo nariui užleidusios patalpas, išmokų specialistės turėtų išsikraustyti į Viršuliškes, kur savivaldybė numatė joms kitą kabinetą. Tačiau gyventojams tai sukeltų nepatogumų.

Griebėsi paskutinio šiaudo

"Ko verti socialinės paramos prašantys žmonės, jei juos galima siųsti į kitą mikrorajoną? Darbuotojos išvejamos! Aš ne prieš Seimo narį, bet negalima taip elgtis su gyventojais", – kalbėjo patalpų stojęs ginti seniūnas Kazimieras Šiaulys.

Dėl susiklosčiusios situacijos sausio 12 d. jis raštiškai kreipėsi į merą Juozą Imbrasą. Šis G.Paluckui pasiūlė paieškoti kito sprendimo, tačiau tai padaryta nebuvo. Vasario 3 d. K.Šiaulys beldėsi į savivaldybės Negyvenamųjų ir gyvenamųjų patalpų komisiją – nesuveikė.

Vakar, kai į seniūnijos kiemą turėjo įriedėti kraustymo darbais užsiimančios bendrovės sunkvežimis, K.Šiaulys griebėsi paskutinio šiaudo – paskambino į "Vilniaus dienos" redakciją.

"P.Saudargo padėjėjai siūliau tris kitas vietas, tarp jų ir tą, kur dirbo buvęs parlamentaras Rimantas Remeika. Patalpos sutvarkytos – tik dirbk. Tiesa, ten reikėtų mokėti, o P.Saudargas to, matyt, nenori", – piktinosi K.Šiaulys.

Kabinetą užėmė nelegaliai

G.Paluckas dienraščiui aiškino, kad seniūnija ir savivaldybė nesusikalbėjo. "P.Saudargui skyrėme patalpas, kaip sako įstatymai. Nežinojome, kad tą kabinetą užėmę socialiniai darbuotojai: tam nėra nei įsakymo, nei panaudos sutarties, kurią su miestu turėjo sudaryti Socialinės paramos centras. Formaliai kabinetas užimtas nelegaliai, nes darbuotojams skirtos kitos patalpos toje pačioje seniūnijoje. Dabar mums aiškina, kad darbuotojai netilpo, dėl to praplėtė valdas. Nieko tokio, bet palaukite, susitvarkykite dokumentus, nes be jų mums atrodo, kad kabinetas laisvas", – aiškino G.Paluckas.

K.Šiaulys sakė, kad tarp seniūnijos ir Socialinės paramos centro buvo sudaryta žodinė panaudos sutartis dar dirbant ankstesniam seniūnui Petrui Ivoškiui.

P.Saugardas "Vilniaus dieną" patikino, kad jam visai nesvarbu, kokias patalpas gauti. "Gali būti gražesnės ar prastesnės, seniūnijoje ar kitur. Svarbu, kad būtų nemokamos, kaip priklauso pagal įstatymus. Noriu pradėti darbą, susitikti su rinkėjais. Tikrai nesiekiu išmesti žmonių", – užtikrino P.Saudargas.

Pažadėjo laimingą pabaigą

Vakar apie vidurdienį į seniūniją atvykusiems kraustymo firmos darbuotojams kelią pastojo Justiniškių gyventojai. Jie plūdosi ir pareiškė, kad išnešti socialinių darbuotojų daiktų neleis.

Į konfliktą nenorėję veltis kraustymo įmonės darbuotojai apsisuko ir išvyko nieko nepešę. Justiniškių seniūnas tai vadina pergale.

Istoriją iš dienraščio darkart išklausęs G.Paluckas atkreipė dėmesį, kad svarbiausia – žmonių geranoriškumas.

"Jei Seimo nariui tikrai tinka bet kuri vieta, pirmadienį su juo susisieksiu ir pasiūlysiu alternatyvų. Su Socialinės paramos centru pasirašysime patalpų panaudos sutartį, ir visi bus patenkinti", – pažadėjo G.Paluckas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų