Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėdami namus nukentėjo patys

2009-02-21 09:00
Gelbėdami namus nukentėjo patys
Gelbėdami namus nukentėjo patys / Tomo Raginos nuotr. Padariniai: namą nuniokojęs gaisras palemoniškius paliko be pastogės.

Kauno miesto pakraštyje ketvirtadienio vakarą užsiliepsnojus gyvenamajam namui, nukentėjo du Palemono gyventojai.

Gaisras kilo apie 21.20 val. Pravienos gatvės 25 numeriu pažymėtame vieno aukšto su mansarda mūriniame name. Po septynių minučių čia pasirodė pirmieji ugniagesių gelbėtojų ekipažai.

Pareigūnai pasakojo, kad,. jiems atvykus, liepsnos buvo apėmusios 20 kv. m ploto virtuvę ir prieškambarį. Be to, atvira liepsna degė gyvenamojo būsto stogas.

Dar iki atvykstant ugniagesiams gelbėtojams, būsto šeimininkė, padedama kartu gyvenančio draugo, mėgino savo jėgomis malšinti ugnį. Deja, nesėkmingai – moteris nežymiai apdegė nugarą ir susimušė galvą. Manoma, kad galvos sužalojimus ji patyrė pro langą šokdama iš ugnies apimto būsto.

Nuo įsisiautėjusių liepsnų nukentėjo ir jos sugyventinis. Jam nesmarkiai apdegė veidas ir rankos.

Iškviesta greitosios pagalbos medikų brigada nukentėjusiuosius nuvežė į Kauno medicinos universiteto klinikas. Anot gydytojų, baimintasi, kad be patirtų nudegimų, jie nebūtų apsinuodiję dūmais. Pirminiais duomenimis, rimtesnių sužalojimų sugyventiniams nenustatyta. Jie buvo išleisti ambulatoriškai gydytis namuose.

Ugniagesiai gelbėtojai gaisrą malšino daugiau nei pusvalandį. Liepsnų padaryti nuostoliai tikslinami, tačiau pareigūnai neabejoja, kad jie bus nemaži. Gaisro židiniu virtusioje virtuvėje ir prieškambaryje supleškėjo visi buvę baldai ir namų apyvokos daiktai, kitos patalpos aprūko ir buvo sulietos vandeniu, išdužo langai, nudegė pusė namo šlaitinio stogo.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai aiškinasi gaisro aplinkybes ir priežastis. Pirminiais duomenimis, nelaimė galėjo kilti dėl gedimo elektros instaliacijoje ar buitiniuose įrengimuose. Ši versija kol kas tikslinama.

Šalies priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ketvirtadienio parą Lietuvoje iš viso užregistruota 30 gaisrų. Vieninteliai juose nukentėję žmonės – Pravienų gatvės gyventojai.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus prevencinės veiklos poskyrio specialistas Andrius Eidimtas suskaičiavo, kad šiemet, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, Kauno mieste užregistruota mažiau gaisrų.


Gaisrų statistika Kaune.

Šiemet Pernai

Kilo gaisrų 123 150

Nukentėjo žmonių 3 3

Žuvo žmonių 4 5

Išgelbėta žmonių 4 3


Didžiausi šių metų gaisrai Kaune

Sausio 6-osios naktį, apie 3 val., Veiverių gatvėje užsiliepsnojo penktuoju numeriu pažymėtas senas medinis daugiabutis. Per gaisrą visiškai supleškėjo vieno aukšto namo stogas, smarkiai apdegė mansarda, aprūko ir vandeniu sulieti butai. Du apdegę ir dūmais apsinuodiję vyrai pristatyti į ligoninę. Devynioms šeimoms teko ieškotis laikino prieglobsčio.

Sausio 7 d. vakarą, apie 21.30 val., ugniagesiams malšinant atviras liepsnas Dobilų gatvės 12 numeriu pažymėtame name, rastas būsto šeimininkės lavonas. Spėjama, kad 60 metų moters gyvybę pasiglemžusi nelaimė kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Per gaisrą supleškėjo namo stogas, perdengimas, išdegė būsto vidus.

Sausio 23-iosios paryčiais, apie 4.40 val., Panerių gatvės 12-ajame name, numalšinus ugnį, rastas apdegęs 65 metų vyro lavonas. Iki atvykstant ugniagesiams gelbėtojams, ugnis buvo persimetusi ir į kaimynystėje esančio namo palėpę. Ugnis smarkiai nuniokojo abu gyvenamuosius būstus.

Vasario 2-osios vakarą, apie 19.40 val., H. ir O.Minkovskių gatvės 28 namo bute užsiliepsnojo baldai. Atvykę ugniagesiai ne tik užgesino gaisro židinį, bet ir iš uždūminto kambario išvedė 62 metų vyrą, kuris medikų pagalbos atsisakė. Įtariama, kad gaisrą mediniame būste sukėlė neatsargiai rūkę buto gyventojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų