Pereiti į pagrindinį turinį

G.Palucko karjera pakibo ant plauko

2009-03-02 09:00
G.Palucko karjera pakibo ant plauko
G.Palucko karjera pakibo ant plauko / Gedimino Bartuškos nuotr. Nesiseka: pralaimėjęs partines varžybas G.Paluckas tikriausiai praras ir postą.

Nė metų socialdemokratų (LSDP) Vilniaus skyriui nevadovavęs Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius perrinktas antrai kadencijai.

Šeštadienį dėl LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko posto varžėsi penki kandidatai. Be R.Adomavičiaus, kandidatais iškelti Seimo narys Juozas Olekas, Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas ir dar du skyriaus nariai: Algirdas Levickis ir Nijolė Misiurienė.

Surinkęs daugiau nei pusės konferencijoje dalyvavusių partijos narių balsų pirmininku perrinktas R.Adomavičius.

"Esu šiek tiek nustebintas, kad nebuvo antrojo rinkimų turo. Na ką, reikės dirbti toliau. Lengva nebus, bet darbas žinomas. Man antrąkart tapus pirmininku jokių pokyčių savivaldybėje nebus. G.Palucką atleisti būtina, nes taip sutarta su koalicijos partneriais – atleisti visus politinio pasitikėjimo tarnautojus. Jeigu jų kandidatūros tinkamos, jie bus išrinkti iš naujo", – tikino R.Adomavičius.

R.Adomavičiaus kandidatūrą palaikyti agitavo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas ir jo pavaduotojas Zigmantas Balčytis.

Rinkimų rezultatai gali nepalankiai atsiliepti varžytuves dėl pirmininko posto pralošusiam G.Paluckui. Mat nuo rinkimų rezultatų priklausė jo padėtis Vilniaus savivaldybės administracijoje. Nė neabejojama, kad skyriui antrąkart stojus vadovauti R.Adomavičiui, G.Paluckas jau šį trečiadienį bus pašalintas iš savivaldybės administracijos vadovo posto. Klausimas dėl jo atleidimo jau įtrauktas į savivaldybės tarybos darbotvarkę pirmuoju numeriu.

G.Paluckas oficialiai esą atleidžiamas dėl nelojalumo naujajai Vilniaus valdžiai. Mat savivaldybės administracijos vadovu jis paskirtas vadovaujant Tvarkos ir teisingumo partijai. Oficialiai G.Paluckas bus šalinamas pageidaujant visiems valdančiosios koalicijos partneriams. Tačiau pagal koalicijos sutartį tik Socialdemokratų frakcija, kuriai vadovauja pats R.Adomavičius, teikia arba atšaukia savo kandidatą iš administracijos vadovo posto.

Jei R.Adomavičius iniciatyva konkurentu tapęs G.Paluckas bus pašalintas iš savivaldybės, administracijai vadovauti tikriausiai bus pasiūlytas vienas artimiausių R.Adomavičiaus bičiulių. Spėjama, jog savivaldybės administracijos vairą perims Vytautas Milėnas. Tiesa, jo kandidatūrai privalės pritarti daugiau nei pusė visų savivaldybės tarybos narių.

V.Milėnas dienraščiui nepaneigė, kad jam siūloma kelti savo kandidatūrą į Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus postą.

"Vilniaus dienos" žiniomis, R.Adomavičiaus aplinka kalbina pasitraukti ir kitus savivaldybėje dirbančius socialdemokratus, išrinktus prie Tvarkos ir teisingumo valdžios. Neoficialių šaltinių teigimu, tokio siūlymo jau sulaukė Kultūros ir švietimo departamento direktorė Lijana Kairienė.

Departamento vadovė atskleidė dienraščiui sulaukusi iš partijos kolegų užuominų, esą gal ji norėtų pakeisti dabartinį darbą į kitą. Kas jai siūlęs išeiti iš Kultūros ir švietimo departamento, L.Kairienė neatskleidė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų