Pereiti į pagrindinį turinį

Greitasis, bet sveikas maistas

2009-02-21 09:00
Greitasis, bet sveikas maistas
Greitasis, bet sveikas maistas / Gedimino Bartuškos nuotr. Patogu: maistas restorane patiekiamas specialiose dėžutėse, specialiai padarytose taip, kad greit neatšaltų. Jei visos porcijos nesuvalgysite, likučius galėsite išsinešti.

Vilniaus gatvė pamažu tampa vieta, kurioje gurmanai kone kasdien gali rasti ką nors nauja. Dar vienas naujokas maisto versle – greitojo ir sveiko maisto restoranas "Wok to Walk".

Rytietiškas kepimo būdas

Naujas restoranas "Wok to Walk" (Vilniaus g. 19) išsiskiria iš kitų Vilniaus maitinimo įstaigų. Maistas čia ruošiamas matant klientams, nedidelėje salėje, kurioje vienu metu valgyti gali 22 žmonės, stovi keli ilgi stalai ir suolai. "Norime, kad šioje vietoje žmonės bendrautų. Jei kas nors ateina pavalgyti vienas, jis neturi jaustis nejaukiai, visi klientai tarsi sėdi kartu", – apie idėją pasakojo restorano direktorė Greta Vaitkutė.

Restorano pavadinimas, besidomintiems Rytų maisto kultūra, sufleruoja būda, kaip čia gaminamas maistas. "Wok" – tai kepimo indas apvaliu dugnu, kilęs iš Kinijos, taip vadinamas ir kepimo šiame inde būdas, nuolat maišant maisto produktus. Patiekalai kepami ant labai karštos ugnies naudojant labai mažai riebalų, todėl produktai išsaugo visas savo vertingas savybes.

"Manome, kad šio restorano klientai bus jaunatviški žmonės. Tie, kurie jauni ne amžiumi, o gyvenimo būdu. Dažnai skubantys, daug keliaujantys, tačiau norintys valgyti ne tik picos gabalėlius, o ir normalų, šiltą maistą, galvojantys apie savo sveikatą", – aiškino G.Vaitkutė.

Kainos nesikandžioja

Restorano įkūrėjų žodžiais, klientus turėtų pritraukti sveikas ir nebrangus maistas. Tačiau norint čia sočiai papietauti, reikia turėti apie 20 litų. Patiekalo sudedamąsias dalis pasirenki pats. Pagrindas, sakykime, makaronai su daržovėmis, kainuoja 11,9 lito. Tuomet pasirenkate nemokamą padažą, o už priedus, pavyzdžiui, vištieną, jautieną, ananasus, krevetes ar kitus maisto produktus mokate dar po kelis litus.

"Kai apsidairome į aplink esančias maitinimo įstaigas, pas mus tikrai labai palankus kokybės, kiekio ir kainos santykis. Vis dėlto siūlome ne tai, kas jau atsibodę, esame naujiena Lietuvos rinkoje, už tai reikia šiek tiek mokėti", – kalbėjo G.Vaitkutė. Reikia pripažinti, kad porcijos didelės ir, jei nesate labai išalkę, galima vieną porciją pasidalyti pusiau.

Atpažįsta užsieniečiai

Restoranas "Wok to Walk" – naujovė Lietuvoje, tačiau daug keliaujantys gali prisiminti šį ženklą jau kažkur matę. Pirmiausia šie restoranai atsirado Amsterdame, tačiau po truputį jie plinta visame pasaulyje. "Wok to Walk" galima rasti Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Meksikoje, pirmus metus jie sėkmingai veikia Serbijoje.

"Vienas lietuvis, užsienyje ragavęs šio maisto, net buvo parašęs laišką į Olandiją, kad labai laukia, kol atsidarys toks restoranas Lietuvoje. Jis ir buvo pirmasis klientas, įėjęs pro mūsų duris ir nuo tada ateina kasdien, kartais net ne vieną kartą", – juokėsi G.Vaitkutė.

Restoranas dirba visomis savaitės dienomis nuo 11 iki 22 val., o penktadieniais ir šeštadieniais – iki 3 val. ryto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų