Vasaros receptas
4 patisonai (maždaug 10–13 cm skersmens),
175 g riebios varškės,
15 g maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
1 šaukštas kapotų graikiškų arba pinijos riešutų,
raudonėlio ir kitų mėgiamų prieskoninių žolelių,
druskos, pipirų.
Patisonus apvirti vandenyje (apie 10–15 min). Tuomet nupjauti viršutinę dalį, išskobti minkštimą ir jį susmulkinti drauge su kitais ingredientais (geriausia naudoti mikserį). Įdaro prikimšti į patisonus, užvožti dangtelį ir sudėti į aliejumi išteptą kepimo indą. Kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol matomas įdaro paviršius šiek tiek paruduos. Idealus garnyras – ryžiai, paskaninti kariu ar kitais mėgstamais prieskoniais.
Naujausi komentarai