Pereiti į pagrindinį turinį

Išrinkti populiariausi filmai

2008-10-18 09:00

Kauniečiams kino filmuose patinka humoras, romantika ir gera muzika. Tai patvirtina Tarptautinio Kauno kino festivalio sudarytas populiariausių filmų trejetukas.

Festivalio organizatoriai geriausiuosius filmus išrinko atsižvelgę į išplatintų bilietų kiekį.  Populiariausia tapo nauja Woody Alleno romantinė komedija "Viki, Kristina, Barselona", antroje vietoje – jauno serbų režisieriaus Stefano Arsenjevičiaus komiška drama "Meilė ir kiti nusikaltimai", trečioje – Martino Scorsese dokumentinis filmas "Šviesk" iš legendinės roko grupės "Rolling Stones" koncerto. Tolesniame populiariausiųjų sąraše taip pat rikiuojasi lengvojo žanro filmai. Kai kurios sudėtingos psichologinės dramos, dokumentiniai filmai demonstruoti pustuštėse salėse.

"Mums rūpi, kokius filmus renkasi auditorija, tačiau tai nereiškia, kad kitais metais festivalyje nebus psichologinių dramų ar dokumentinio kino. Nors Vilniaus publika labiau pribrendusi dokumentiniam kinui – ten vyksta tokių filmų festivaliai, manau, ateityje daugiau žmonių šiuo kinu susidomės ir Kaune. Festivalio programa turi būti įvairiapusė, kad žmonės turėtų galimybę pasirinkti", – tvirtino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė.

Renginio organizatoriai įsitikinę, kad žiūrovų gausa ne visada patvirtina, kad žmonėms filmas patiko. Kaip pavyzdį festivalio direktorė pateikė esto Peeterio Simmo biografinę dramą "Georgas", į kurią susirinko ne tiek daug žmonių, tačiau visi išėjo sužavėti.
"Nors spaudė mokslai, spėjau pažiūrėti septynis festivalio filmus. Į kiną einu vidutiniškai du kartus per savaitę, žiūriu ir komercinius filmus. Tačiau išreklamuoti, paremti šaudymo ir gaudymo principu, specialiųjų efektų gausa ir efektinga pradžia filmai paprastai nuvilia. Festivalyje taip neatsitiko", – tikino studentė Erika Vyšniauskaitė ir pastebėjo, kad Kaune daugėja gero kino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų