Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip įvyko trylikamečio alchemiko nelaimė?

2010-07-24 07:00
Pasisekė: R.Bičkienę guodžia, kad sūnus nukentėjo nestipriai.
Pasisekė: R.Bičkienę guodžia, kad sūnus nukentėjo nestipriai. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Šią savaitę medikų pagalbos prireikė trylikamečiui, kuris nukentėjo, kai gamino savadarbį sprogmenį. Karolio mama sutiko pasikalbėti, norėdama, kad kiti paaugliai ir jų tėvai išvengtų panašių nelaimių.

Rasa Bičkienė pasakojo žiūrėjusi per televizorių žinias. Netikėtai išgirdo, kaip strimgalviais iš rūsio į antrą namo aukštą atbėgo sūnus ir užsidarė vonios kambaryje.

Moteris prisiminė, kad jai neramu pasidarė, kai išgirdo duše bėgantį vandenį. "Žiūriu užsidengęs veidą rankšluosčiu. Sako: "Tik tu neišsigąsk", – įvykius prisiminė R.Bičkienė. Berniukas tikino, kad jam nieko neskauda, nieko nereikia daryti, tačiau visas veidas buvo raudonas, tarsi nuplikytas.

Gydytojai nustatė nedidelį veido odos ir kairės akies nudegimą. Pasak R.Bičkienės, dėl odos nudegimo gydytojai sūnų išleistų namo, tačiau akį dar reikia gydyti.

Sūnus mamai papasakojo, savadarbio sprogmens aprašymą radęs internete. "Senukų" prekybos centre nusipirko reikiamų medžiagų ir namų rūsyje pradėjo sprogmenį gaminti.

Moteris sakė, kad sūnus dvejus metus eksperimentuoja gamindamas įvairius užtaisus. Pastebėjusi šią vaiko aistrą, ji pati nupirko alchemijos vadovėlį. Pasak R.Bičkienės, draudimais nieko nepasieksi, geriau tegul kažką gamindamas turi iš ko mokytis. "Neleisiu namie, eis kitur", – svarstė R.Bičkienė.

Mama pasakojo, kad sūnus nuo mažens labai smalsus, energingas. Jau ne kartą buvo apsvilęs pirštus, tačiau nestipriai. "Mes kalbam, aiškinamės. Jis turi ir pirštines, ir akinius. Šįkart jų neužsidėjo", – apgailestavo mama.

Moteris sakė, kad sūnus prašė visus chemikalus išmesti iki jam grįžtant iš ligoninės, tačiau, nepaisant paauglio pasidarytų išvadų, Kauno rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų