Quantcast

Kaip keliauti pigiau

Jei nusprendėte keliauti ir manote, kad krizė sumaišė jūsų kortas – klystate. Pasaulį pažinti galima ir taupant, tik reikia planuoti savo biudžetą.

21 metų studentas Justinas Simanavičius taupė ir prieš metus, taupo ir dabar, bet kelionių neketina atsisakyti. Vaikinas visuomet atkreipia dėmesį į siūlomas akcijas, į vadinamąsias paskutinės minutės keliones, o jei planuoja ilgesnę kelionę, tuomet bilietus užsisako iš anksto.

"Negaliu vienareikšmiškai teigti, jog pirkti bilietus vienu ar kitu būdu yra geriau. Jie turi pliusų ir minusų. Sutaupyti gali pirkdamas bilietus tiek per akcijas, tiek iš anksto. Svarbu, kokio rezultato sieki", – sakė J.Simanavičius.

Vis dėlto paskutinės minutės kelionės Lietuvoje, studento nuomone, yra pernelyg išpūstas reikalas. Nes užsisakius tokią paslaugą sutaupoma labai mažai, o ir pamatyti pavyksta ne per daugiausia.

"Visiškai neseniai buvau Irane. 22 dienų kelionė įskaitant viską – vizas, lėktuvų bilietus į abi puses, pragyvenimą – man kainavo tik 2 tūkst. litų. "Kelionių akademijoje" dešimties dienų kelionė į Iraną kainuoja 7230 litų. Aš sutaupiau trigubai. O įspūdžiai, ko gero, įvairesni, jų daugiau", – tikino J.Simanavičius ir pridūrė, kad dažniausiai bilietus perka iš anksto.

Vaikinas teigė, jog pigiausiai jam kainavo skrydis į Škotiją. Bilietas į abi puses su visais mokesčiais jam atsiėjo tik 32 litus. Taip pigiai įsigijus lėktuvo bilietus, galima šiek tiek ir paišlaidauti.

J.Simanavičius pasakojo, jog visuomet mėgina naudotis nuolaidomis. Vaikinas nesibaimina keliauti su persėdimais, tuomet viskas kainuoja pigiau.


Nuomonės


Indrė, moksleivė

Dažniausiai skrydžius užsisakome iš anksto. Tiesiog norime būti tikros. Paskutinės minutės pasiūlymai tikriausiai priklauso nuo sezono ir žmonių poreikių.

Simas, 24 metų vertintojo asistentas

Užsisakom bilietus iš anksto, nes planuojam savo laiką. Be to, keliaudamas ne vienas, negali būti tikras dėl kitų žmonių. Užsakęs paskutinės minutės kelionę negali būti tikras, ar jie galės vykti kartu.

Sandra, 20 metų studentė (SU AKINIAIS)

Bilietu užsisakau iš anksto, nes noriu būti tikra. Dėl paskutinės minutės kelionių tiesiog niekada negali būti tikras. Žinoma, tokios kelionės tikriausiai pigesnės, tačiau rizikos daugiau.


GERAS PATARIMAS

Keliaudami su savimi visuomet turėkite asmens dokumentą ir kortelę su svarbia informacija apie sveikatos būklę.

Jei yra galimybė, išmokite bent kelias mandagumo frazes vietos kalba.

Prieš kelionę pasitikslinkite, kiek sveriantį lagaminą oro bendrovė leidžia pasiimti, kad netektų papildomai mokėti.

Prieš keisdami pinigus užsienyje pasitikslinkite jų pirkimo, pardavimo kainą ir komisinius.

Jei mokėjote už nakvynę su pusryčiais, išvykdami iš viešbučio anksti ryte turite teisę reikalauti maistą patiekti supakuotą ir išsinešti.

Reikia žinoti, kad daugelio šalių parkai nakčiai užrakinami. Žiūrėkite, kad vėliau netektų ropštis per tvorą.

Būkite atidūs užsisakydami maistą, ypač gėrimus. Pavyzdžiui, kaina užsisakius kavos prie baro ir padavėjui atnešus gali skirtis dvigubai.

Svečių šalių turguose grąžą galite gauti ir nebegaliojančiais banknotais ar monetomis.

Gamtoje stovyklaukite tik ten, kur leidžiama.

Keliaudami savarankiškai gerai apskaičiuokite laiką. Keliauti prieblandoje gali būti nesaugu.


Šiame straipsnyje: išmokti taupytikrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių