Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunas nušluostė Vilniui nosį

2009-01-07 09:00
Kaunas nušluostė Vilniui nosį
Kaunas nušluostė Vilniui nosį / Gedimino Bartuškos nuotr. Skirtumas: kauniečių čiuožykla kainavo per 1 tūkst. litų, o štai vilniečiai trinktelėjo iš peties – už ją paklojo 800 tūkst.

Sekdami vilniečių pavyzdžiu, kauniečiai šalia Rotušės irgi kibo lieti ledo arenos. Tiesa, tam pačiam tikslui miestai telkia visiškai skirtingas pajėgas. Kaunas – didžiulį troškimą, Vilnius – šimtatūkstantines sumas.

Ledas po atviru dangumi Kauno Rotušės aikštėje pilamas pirmąkart – visai kaip Vilniuje.

"Nuvalėme aikštę, iš to paties sniego suformavome kraštus, patiesėme plėvelę ir pripylėme vandens – viskas", – darbo eigą pasakojo projektą "Sniego misterija" įgyvendinančios bendrovės "City Service" Kauno padalinio vadovas Tomas Augutavičius.

Ledo arena Kauno Rotušės aikštėje pigi. Plėvelė kainavo apie 1 tūkst. litų, dar šiek tiek skirta sniego kastuvams pirkti. Vandens geranoriškai užpylė Kauno ugniagesiai.

"Pradžioje susidūrėme su problema – negavome automobilio atvežti vandeniui. Tačiau greitai susisiekėme su meru Andriumi Kupčinsku ir jis tarpininkavo. Ugniagesių automobilį gavome per penkias minutes", – džiaugėsi T.Augutavičius.

Apvali čiuožykla Kaune yra 25 m skersmens. Čiuožinėti joje bus galima nemokamai – tereikės turėti pačiūžas.

Nuo sausio 1-osios Vilniuje veikiančioje 20 x 30 m dydžio arenoje ledą galima išbandyti tik nusipirkus bilietą. Jo kaina – 16 litų. Tiesa, už tai duodamos ir pačiūžos.

Kai kauniečiams ledas išlietas iš esmės už centus, Vilniaus ledo aikštelės projektas vertinamas 800 tūkst. litų. Tai – vienas iš programos "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" (VEKS) projektų.

Tiesa, Kauno ledo gyvavimas labai priklauso nuo gamtos sąlygų. Vilniui jos – nė motais. Čiuožyklos projektą sostinėje įgyvendinanti vokiečių bendrovė "ISS Ice & Solar Systems" užtikrino, kad arena veiks esant bet kokioms oro sąlygoms. Ledas netirps net esant pliusinei temperatūrai.

Tačiau yra ir kita medalio pusė. Net jei žiema iššieptų aštrius dantis, vasario 1-ąją ledo aikštelė iš Vilniaus dings. Kauniečiai tokiu atveju ir toliau mėgautųsi pačiūžomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų