Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno logistikos centrui – žalia šviesa

2009-02-26 09:00

Vyriausybė vakar pakeitė išankstinę nuomonę ir priėmė Kaunui palankų sprendimą – viešąjį logistikos centrą (VLC) miestas statys tuo pačiu metu kaip Vilnius.

Vakar vykusiame Vyriausybės posėdyje patvirtintas priemonių planas, kuriame numatyta parengti Kauno VLC techninę dokumentaciją iki 2012 m. pirmojo ketvirčio, o šio strateginio objekto statybos darbai bus pradėti tų pačių metų antrąjį ketvirtį.

Kauno VLC infrastruktūros statybos darbai bus pradėti vienu metu kaip analogiško objekto Vilniuje. Klaipėdos VLC infrastruktūros darbai prasidės anksčiau.

Dėl tokių priemonių plano pakeitimų su Vyriausybės atstovais neformaliai susitarė Kauno meras Andrius Kupčinskas ir Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

"Per neformalų susitikimą buvo įsiklausyta į mūsų argumentus, susisiekimo ministras geranoriškai sutiko įtraukti į priemonių planą ir Kauno VLC statybų datą", – džiaugėsi O.Balžekienė. Ji pabrėžė, kad tai yra didžiulis pasiekimas, nes Kauno VLC, kaip ir kitiems prioritetiniams projektams, bus numatyta lėšų investicinėje programoje.

Antradienį "Kauno diena" rašė, kad jeigu Kauno vadovams nebūtų pavykę pasiekti priemonių plano pakeitimų, Kauno VLC projektas būtų įšaldytas neribotam laikui. Prieš strateginio objekto klausimo būtų grįžta tik 2010 m. paskutinį ketvirtį.

A.Kupčinsko nuomone, jeigu būtų patvirtintas pirmasis priemonių plano variantas – miestui būtų padaryta didelė žala. Svarbiausia, kad VLC statybos tokiu atveju būtų nukeltos tolesniam laikui tik dėl formalių kliūčių.

"Aukščiausių pareigūnų palaikymą turėjome, bet dokumentą rengė seni kadrai, kurie nežinojo naujųjų vadovų pozicijos", – aiškino Kauno meras.

Kauno VLC vieta pastarąjį kartą buvo svarstyta 2008 m. lapkritį vykusiame Vyriausybės strateginiame posėdyje. Tuomet visi centro statyboms Karmėlavoje pritarė, išskyrus tuometinį aplinkos ministrą Artūrą Paulauską. Vėliau, po vizito potencialioje Kauno VLC vietoje, ministras nuomonę pakeitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų