"Kauno naktys": kavinės užsidirbo

"Kauno naktys": kavinės užsidirbo

2009-09-09 23:59
Darbymetis: daugelis Senamiesčio kavinių per "Kauno naktis" dirbo ilgiau, kai kurios – iki ryto.
Darbymetis: daugelis Senamiesčio kavinių per "Kauno naktis" dirbo ilgiau, kai kurios – iki ryto. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Kauno naktų 2009" dalyviai gerokai padidino kavinių apyvartą. Verslininkai skaičiuoja, kad praėjusį savaitgalį pardavimas šoktelėjo iki 40 proc.

Prie Rotušės įsikūrusio restorano "Antis" savininkas ir direktorius Gintaras Davidonis praėjusį savaitgalį vadina auksiniu – šeštadienį restorane apsilankė kur kas daugiau svečių, jie maistui ir gėrimams išleido maždaug 40 proc. daugiau pinigų negu eilinį savaitgalį.

"Pagyvėjimas buvo didesnis, negu tikėjomės, – neslėpė nuostabos verslininkas G.Davidonis. – Būtų gerai, jeigu tokie renginiai mieste vyktų dažniau."

"Antyje", talpinančioje 40 lankytojų, šeštadienio naktį labiausiai perkama buvo kepta duona (4,9 lito) ir virti žirniai (4,5 lito). Tačiau nemažai parduota ir kitų patiekalų. G.Davidonis pabrėžė, kad dauguma lankytojų buvo itin kultūringi.

Restorano "Sadutė" direktorei Indrai Ramanauskienei tiksli šeštadienio apyvarta dar nežinoma, tačiau ji prognozuoja, kad tądien pavyko gauti trečdaliu daugiau pajamų. Jos manymu, svečiai buvo dosnesni restoranuose, nes už renginius mokėti nereikėjo. Esą tai – itin palanki aplinkybė kavinių savininkams.

Vis dėlto "Sadutėje" populiariausi buvo pigesni gėrimai, pavyzdžiui, 35 litus kainuojantis vyno butelis.

I.Ramanauskienė, kaip ir kitų restoranų šeimininkai, atkreipė dėmesį, kad dauguma svečių buvo itin kultūringi. Ji šeštadienio naktį nematė apkvaitusių svečių.

Kavinės "Pas Stanley" administratorė Agnė Gargasaitė taip pat džiaugėsi didesniu lankytojų srautu. "Niekur nesireklamavome, bet svečių turėjome labai daug", – kalbėjo A.Gargasaitė. Kavinė "Pas Stanley" duris atvėrė vasaros pradžioje. Jos įkūrėjas – Danijos verslininkas, besivadovaujantis principu: "Kavinė lankytojams turi būti tarsi antrieji namai."

"Senųjų rūsių" direktorė Daiva Boguševičienė tikina, kad per "Kauno naktis" restoranui nepavyko padidinti uždarbio. Esą, viena vertus, tai lėmė žmonių požiūris į "Senuosius rūsius" – kauniečiai nuo seno mano, kad šiame restorane patiekalai yra brangūs. Kita vertus, tąnakt restorane prekiauta tik karštu vynu, kava ir kitais gėrimais.

"Virtuvė nedirbo, todėl ir apyvartos didesnės nebuvo, – kuklesnės prekybos priežastis nurodė D.Boguševičienė. – Be to, kaimynystėje esančios kavinės lauke buvo pastačiusios šildytuvus, todėl jos šaltu oru buvo populiaresnės."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų