Pereiti į pagrindinį turinį

Kino teatrą „Romuva“ valdys komunalininkai?

2013-03-28 05:00
Kino teatrą „Romuva“ valdys komunalininkai?
Kino teatrą „Romuva“ valdys komunalininkai? / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino Kauno miesto tarybos neteisėtą sprendimą pirkti kino teatro „Romuva“ akcijas.

Miesto valdininkai jau sukurpė kitą planą. Kino teatrą pirks pelningai dirbanti savivaldybės bendrovė. Galbūt su sąskaita už šiukšlių išvežimą kauniečiai sulauks kvietimo apsilankyti kino teatre? O gal „Kauno energija“ vilios miestiečius apsilankyti puikiai šildomame kino teatre?

„Jeigu teisės aktai netobuli, kas mums belieka. Siūlysime savivaldybės įmonėms įsigyti šias akcijas“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Jis užsiminė, kad valdininkai jau ėmėsi įgyvendinti šį planą. „Vis tiek šį klausimą kažkaip išspręsime“, – tikino D.Ratkelis.

Direktoriaus teigimu, akcijų paketą, kuris įkainotas 350 tūkst. litų, bus siūloma įsigyti pelningai dirbančioms savivaldybės bendrovėms: „Kauno energijai“, „Kauno švarai“, „Kauno vandenims“.

Pernai balandžio pabaigoje Kauno miesto taryba iš verslininko Ramūno Šalūgos nusprendė įsigyti 15,31 proc. kino teatro „Romuva“ akcijų paketą.

Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė iškart įspėjo politikus, kad jų užmojai yra neteisėti.

„Politikams sakiau, kad nebūtina pirkti R.Šalūgos akcijų. Galima ir be jų reorganizuoti uždarą akcinę bendrovę į viešąją įstaigą ir taip pretenduoti į ES struktūrinių fondų paramą. Tam jokių kliūčių nebuvo tada, nėra jų ir dabar“, – vakar „Kauno dienai“ sakė R.Noreikienė.

Vyriausybės atstovė patvirtino, kad teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas. R.Noreikienė įsitikinusi, kad miesto politikai seniai galėjo teisėtais būdais išspręsti „Romuvos“ kino teatro klausimą. „Teisinių kliūčių nebuvo, tačiau politikai mokėjo tik kalbėti, o ne veikti“, – pastebėjo R.Noreikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų