Pereiti į pagrindinį turinį

Iš liepsnų išsigelbėjęs 19-metis: kažkas šliūkštelėjo benzino

2012-03-26 05:00
Iš liepsnų išsigelbėjęs 19-metis: kažkas šliūkštelėjo benzino
Iš liepsnų išsigelbėjęs 19-metis: kažkas šliūkštelėjo benzino / Artūro Morozovo nuotr.

Pragariškos liepsnos ir šuolis iš 17 m aukščio devyniolikmečio kauniečio atmintyje įstrigs visam gyvenimui. Tragiškame Šilainių daugiabučio gaisre išgyvenęs moksleivis rimtesnių traumų nepatyrė ir noriai papasakojo įvykio detales.

Butą nuomojosi moksleiviai

Kauno klinikose gydomas devyniolikametis, praėjus maždaug 12 valandų po patirto siaubo, pramerkė užtinusias, kraujosruvų apsuptas akis. Iš po antklodės kyšojo sutvarstyta alkūnė. Pasukęs galvą, jaunuolis noriai kalbėjo apie tai, kokį pragarą teko išgyventi jam ir jo draugams.

Šilainių mikrorajone gyvenantis moksleivis linksminosi pas draugus. Šie, pasak vaikino, gyvena atskirai nuo tėvų, nuomojamame keturių kambarių bute.

Šeštadienio vakarą buvo švenčiamas gimtadienis. Vaikinas tiksliai neprisimena, kiek buvo besilinksminančiųjų – 10 ar 12. Dauguma jų – moksleiviai, vaikinai ir merginos. Kai kurie – klasės draugai, kiti – to paties mikrorajono gyventojai. Pašnekovas neneigė, kad būta ir alkoholio.

Padegėjų – ne vienas

Vaikinas pasakojo, kad naktį kažkas paskambino į duris. Jas atidarė vienas iš buto nuomininkų. Liudytojo teigimu, prie durų stovėjo keturi ar penki asmenys, kurie šliūkštelėjo vidun benzino ir jį padegė.

Liepsnos po butą išplito akimirksniu. Duris atidaręs jo draugas taip pat užsiliepsnojo ir lakstė tarsi fakelas. „Dar bandžiau jį gesinti antklode, bet nenorėjau vytis jo bėgančio į vonią, kurią jau buvo apėmusios liepsnos“, – prisiminė išgyvenęs vaikinas. Netrukus jis pamatęs, kad liepsnos grėsmingai artėja ir tuoj pasiglemš jį patį.

Vieni vakarėlio dalyviai ištrūko į vieną, kiti – į kitą balkoną. Karštis kandžiojosi ir būnant balkone, tad devyniolikmetis ryžosi šokti.

„Buvo toks karštis, kad buvo nebeįmanoma daugiau būti, liepsna buvo labai didelė“, – įstrigusius vaizdus žodžiais piešė pašnekovas.

Sugebėjo pats atsikelti

Paklaustas, ar nebandė balkone ieškoti liuko ir pro jį leistis į žemiau esantį balkoną, devyniolikametis teigė, kad galvoti, kaip kitaip gelbėtis, nebebuvo laiko ir galimybių: „Būčiau apsideginęs.“

Vaikinas prisipažino tikėjęsis peršokti į šeštojo aukšto balkoną pas kaimynus, bet nepasisekė. Jis nukrito prie pat namo ant vejos. Nepaisant maždaug 17 m aukščio, išliko gyvas ir sąmoningas.

„Šoko ištiktas atsikėliau ir nuėjau prie gatvės. Po to mane pernešė į greitąją“, – pasakojo iš mirties gniaužtų ištrūkęs jaunuolis.

„Išniro alkūnė, ir viskas“, – apie patirtas traumas pasakojo vaikinas. Paklaustas, ar nesijaučia laimės kūdikiu, moksleivis vos šyptelėjo: „Turbūt.“

Ar išsigelbėjo jo draugai, vaikinas sužinojo jau ligoninėje. „Vienas draugas šoko beveik su manimi. Aš nukritau, ir jis iš karto nukrito. Kaip kiti gelbėjosi, nežinau“, – teigė vaikinas.

Kas galėjo įvykdyti tokią egzekuciją, vakarėlio dalyvis sakė nenumanantis, konfliktinių situacijų esą nebuvo: „Nė neįsivaizduoju, kas taip galėjo pasielgti.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų