Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos paštas“ laiškus rūšiuos Kaune

2012-09-20 08:35
„Lietuvos paštas“ laiškus rūšiuos                     Kaune
„Lietuvos paštas“ laiškus rūšiuos Kaune / BFL nuotr.

„Lietuvos paštas“ savo logistikos centrą iš Vilniaus ruošiasi perkelti į Kauną. Bus sukurta apie 200 darbo vietų. Jau išsirinktas sklypas, kuriame bus statomas naujas laiškų ir siuntinių surinkimo bei skirstymo centras. Jis turėtų iškilti šalia automagistralės Vilnius–Kaunas.

Pasirinko dėl geros vietos

„Kaunas pasirinktas dėl geros geografinės pozicijos. Čia patogu suvežti ir atgal išvežioti siuntinius ir laiškus iš visų Lietuvos vietovių“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Šiuo metu didžioji dalis laiškų ir kitų siuntų rūšiuojama Vilniuje. Tai daroma rankomis, todėl šis darbas užtrunka ilgiau, pasitaiko klaidų paskirstant siuntinius. Laiškų vežioti į Vilnių taip pat užima daugiau laiko, išauga degalų sąnaudos.

„Naujame logistikos centre siuntas rūšiuos automatas, todėl klaidų galimybė sumažės iki minimumo, be to, rūšiavimas bus kur kas greitesnis. Per valandą mašina gali išrūšiuoti 30–40 tūkst. siuntų“, – sakė susisiekimo ministras.

Laiškus ir siuntas nauja įranga galės atskirai suskirstyti ir supakuoti kiekvienam iš kelių šimtų „Lietuvos pašto“ skyrių. Todėl jų nereikės dar kartą perrūšiuoti nuvežus į konkretų šalies miestą.

Darbuotojų gali daugėti

Naujasis logistikos centras turėtų pradėti veikti 2015 m. pradžioje arba 2014 m. pabaigoje. Statybų pradžia, atlikus būtinus projektavimo darbus, planuojama kitų metų rudenį.

Sklypo, kuriame stovės logistikos centras, ir paties 10 tūkst. kv. m pastato taupant lėšas nutarta nepirkti. Viskas bus nuomojama. Centro statyba kainuos apie 20–25 mln. litų.

Skaičiuojama, kad investicijos atsipirks per kelerius metus, pagreitės siuntinių pristatymas, pagerės įmonės paslaugų kokybė.

„Lietuvos pašto“ vadovai prognozuoja, kad plečiant įmonės veiklą ateityje darbuotojų Kaune daugėti.

Laukia žinių dėl „snoriukų“

„Lietuvos paštas“ taip pat yra pasišovęs įsigyti bankrutavusio „Snoro“ banko kilnojamuosius skyrius, dar vadinamus snoriukais. Dėl to jau susitarta su pačiu banko bankroto administratoriumi, tačiau galutinį sprendimą dar turi priimti „Snoro“ kreditorių komitetas.

„Lietuvos pašto“ vadovė Lina Minderienė anksčiau yra sakiusi, kad, įsigijus „snoriukus“, paštas gyventojams pradės teikti daugiau finansinių paslaugų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų