Pereiti į pagrindinį turinį

Merija gina seniūnijų pertvarką

2012-03-30 11:38
Merija gina seniūnijų pertvarką
Merija gina seniūnijų pertvarką / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės savivaldybė tikina, kad atleidimo lapelius gavę seniūnijų darbuotojai gatvėje neatsidurs. Vilniaus valdžios vykdoma pertvarka neva turėtų pagerinti gyventojams teikiamų paslaugų kokybę.

Po „Vilniaus dienos“ publikacijos apie seniūnijų reformą ir atleidžiamus seniūnijų darbuotojus sostinės savivaldybės administracija išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad šiuo metu vykdoma pertvarka tėra darbuotojų funkcijų ir darbo krūvio perskirstymas, kuris neturės jokios įtakos seniūnijose gyventojams teikiamų paslaugų kokybei. Šitaip, anot savivaldybės atstovų, miestui kasmet pavyks sutaupyti apie 800 tūkst. litų.

Savo vardo prašiusi neminėti vienos sostinės seniūnijų darbuotoja dienraščio žurnalistams pasakojo, kad visiems seniūnijų darbuotojams, išskyrus seniūną, yra įteikti atleidimo lapeliai. Specialistų, kurių kiekvienoje seniūnijoje vidutiniškai dirbo po keturis, paslaugų atsisakoma nuo balandžio 1-osios.

Savivaldybės pranešime tvirtinama, kad nuo balandžio 1-osios seniūnijų darbuotojai tęs darbą seniūnijose, tačiau jų pareigybės bus priskirtos savivaldybės departamentams. 43 vyriausiųjų specialistų pareigybės steigiamos Miesto ūkio ir transporto, Saugaus miesto, Ekonomikos ir investicijų, Aplinkos ir energetikos, Socialinių reikalų ir sveikatos, taip pat E. miesto departamentuose. Tačiau pripažįstama, kad daliai, keliamus reikalavimus atitinkančių asmenų, nebuvo pasiūlytos juos tenkinančios darbo vietos.

„54 seniūnijų darbuotojams, turintiems aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir tinkamą kvalifikaciją, buvo pasiūlytos darbo vietos departamentuose arba vyriausiojo specialisto pareigos seniūnijose, septyni iš jų atsisakė naujai siūlomų darbo vietų, jiems dar 2–4 mėnesius galės būti siūlomos kitos pareigos“, – tvirtinama savivaldybės išplatintame pranešime.

Etatų seniūnijose naikinimas grindžiamas ir tuo, kad vis daugiau žmonių naudojasi elektroninėmis paslaugomis, tad eiti į seniūniją jiems tiesiog nereikia. „Dažniausią seniūnijose teikiamą paslaugą – deklaruoti gyvenamąją vietą – galės teikti seniūnas arba vyriausiasis specialistas. Vidutiniškai per darbo dieną seniūnijoje gyvenamąją vietą deklaruoja penki vilniečiai. Be to, nemaža dalis seniūnijose teikiamų paslaugų, pavyzdžiui, pažymų išdavimas, yra teikiamos elektroniniu būdu Vilniaus savivaldybės interneto portale www.vilnius.lt“, – teigiama miesto valdžios rašte.

Dienraštis primena, kad sostinės meras Artūras Zuokas dar sausio 25 d. gavo miesto tarybos pritarimą didžiąją dalį miesto seniūnijų pertvarkyti į savivaldybės administracijos biurus ir labiau centralizuoti. Sausio 27 d. Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje Rasa Noreikienė nusprendė stabdyti šį sprendimą, nes įtarė, kad galėjo būti pažeistas viešasis interesas. Šiuo metu savivaldybė vykdomą pertvarką grindžia naujai patvirtintomis seniūnijų nuostatomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų