Pereiti į pagrindinį turinį

„Mikriukų“ vairuotojai maršrutą nusistato pagal nuotaiką

2012-05-12 05:35
„Mikriukų“ vairuotojai maršrutą nusistato pagal nuotaiką
„Mikriukų“ vairuotojai maršrutą nusistato pagal nuotaiką / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Maršrutinis mikroautobusas atvažiuos ar ne? Ar jis laikysis numatytos trasos? Šiuos klausimus kas rytą užduoda į darbą skubantys Santariškių rajono gyventojai. Tokia netvarka jiems jau pabodo.

Vėluoja į darbą

Noriu važiuoju, o jei keleivių gali nebūti – ne. Matyt, taip mąsto kai kurių miesto maršrutinių taksi vairuotojai. Netoli Santariškių žiedo gyvenantys miestiečiai piktinasi: čia sulaukti mikroautobuso – sėkmės dalykas.

Pavyzdžiui, 71 maršrutinis autobusas turėtų važiuoti ligi pat Santariškių žiedo, tačiau taip būna ne visada.

„Šio maršruto jie dažnai nesilaiko ir iki čia ne visada važiuoja. Ateini į stotelę ir nežinai, ar jau bėgti iki Santariškių ligoninės, ar laukti prie žiedo. Pėsčiomis iki ligoninės – apie 15 minučių kelio. Rytas, visi skuba – ne kartą dėl to esu pavėlavusi į darbą“, – „Vilniaus dienai“ pasakojo Santariškėse gyvenanti Indrė.

Kaip sako vilnietė, taip elgiasi ne tik 71-o, bet ir 15-o bei 100-ojo maršrutinių taksi vairuotojai.

Trasas keičia

„Galbūt prie ligoninės apsisukti ir sustoti jiems patogiau? Jie ten nusiperka kebabą, pašneka su kolegomis. Bet juk tai savivaliavimas – prie Santariškių žiedo galbūt daug keleivių nesurinksi, bet tai dar nereiškia, kad jų ten išvis nebūna“, – piktinosi Indrė. – Per piką jie išvis neatvažiuoja – gal maršrutai taip sudaryti, kad neužtenka laiko. Vėl savivaliauja."

Tačiau maršruto nesilaikantys mikroautobusų vairuotojai – ne vien tie, kurie važiuoja į Santariškes. Taip pat niekada nežinai, ar sulauksi mikroautobuso prie Pedagoginio universiteto žiedo – vieną kartą jis važiuoja viena trasa, kitąsyk – jau kita. Kaip jiems patogiau. Keleiviams telieka mosuoti rankomis – niekada nežinai, kur laukti.

Imk čekį ir skųsk!

Apie tokius gyventojų skundus išgirdęs bendrovės „Transrevis“, kurios mikroautobusai važinėja 71 maršrutu, direktorius Vladas Dapkus dėjosi nustebęs – esą apie tai girdįs pirmą kartą: „Anksčiau buvo problema su savivaldybe dėl to, kad mūsų mikroautobusai sustoja prie ligoninės ir ten susidaro spūstys. Skundėsi autobusų parkas. Bet mes išsprendėme šią problemą. O apie tai, kad nesilaiko trasos, girdžiu tik iš jūsų.“

Nepatenkintiems mikroautobusų vairuotojų darbu jis pasiūlė tiesiog skųstis – tik su savimi turėti mikroautobuse išduotą kvitą.

„Apie tai mus informuoti turi keleiviai. Būtų gerai, jei turėtų bilietą, – ant jo yra skaičiai ir mes galime atsekti, kuris vairuotojas vairavo mikroautobusą. Gali būti, kad yra vienas vairuotojas, kuris nežinodamas, o gal piktybiškai taip elgiasi. Tai nereiškia, kad visi maršrutu važinėjantys mūsų vairuotojai elgiasi būtent taip“, – patarė V.Dapkus.

Panašiai jis komentavo ir situaciją dėl vis kitais keliais važiuojančių mikroautobusų, kurie turi kursuoti pro Pedagoginio universiteto žiedą.

Vilniaus miesto vežėjų asociacijos vadovas Saulius Matulionis pareiškė negirdėjęs, kad mikroautobusų vairuotojai važiuotų, kur jiems patogiau: „Neįtikimas dalykas. Juk yra numatytas laiko grafikas – vairuotojai privalo jo laikytis. Kad keistų maršrutą, tiesiog neįtikima. Tokia informacija manęs nėra pasiekusi.“

Nepatenkintiems keleiviams jis patarė visus skundus siųsti elektroniniu paštu ir asociacijai, ir konkrečiu maršrutu važiuojančiai įmonei.


Komentaras

Evaldas Matonis

Savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjas

Skundų dėl tokių problemų nėra sulaukiama daug. Prašome keleivių, pastebėjusių, kad maršrutinių taksi vairuotojai nesilaiko nustatytų maršrutų trasų, kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę tel. 8 5 211 2000 ir nurodyti automobilio valstybinį numerį. Tarnybos patikrins situaciją ir užregistruos administracinį pažeidimą. Bauda gali siekti nuo 50 iki 100 litų. Jeigu tai tik vieną kartą pasitaikęs atvejis, įmonės įspėjamos, tačiau jei tai pasitaiko dažniau, gali ir netekti licencijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų