Pereiti į pagrindinį turinį

Narkotikus dangstė automobiliais

2008-12-11 09:00
Narkotikus dangstė automobiliais
Narkotikus dangstė automobiliais / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Priedanga: nuo fotografų veidą slėpęs A.Tokeris gobtuvą nusiėmė tik prasidėjus teismo posėdžiui.

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu kaltinamas kaunietis Andrejus Tokeris dievagojasi vertęsis ne kvaišalų, o automobilių prekyba.

Neišdavė slaptų pavadinimų

Kauno apygardos teisme toliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje garsios kauniečių šeimos atžala 27 metų A.Tokeris kaltinamas stambaus masto prekyba narkotikais. Už tą patį nusikaltimą jo ketveriais metais jaunesnis brolis Vitalijus Tokeris 2005 m. birželį nuteistas 12 metų laisvės atėmimo. A.Tokeris slapstėsi nuo Lietuvos teisėsaugininkų svetur, o vėliau Olandijoje buvo sulaikytas už nusikaltimą ir nuteistas 30 mėnesių laisvės atėmimo. Šiemet birželį pagal Europos arešto orderį jis buvo išduotas mūsų šalies pareigūnams.

Vakarykščiame teismo posėdyje buvo paskelbti operatyvininkų slapta užfiksuoti A.Tokerio pokalbiai telefonu. Kai kuriuose jų buvo minimi "šepečiai", "dešros", "pupos", luženos, "sašos", "kelnės", "smirdalynė". Teisėsaugininkai įsitikinę, kad taip bandyta užmaskuoti įvairias kvaišalų rūšis: kelnėmis galėjo būti vadinamos ekstazio tabletės, ant kurių puikavosi "Armani Jeans" logotipai. Kratų metu pareigūnai pastarųjų aptiko apie 15 kg.

A.Tokeris pareigūnų užfiksuotus pokalbius interpretuoja kitaip. Anot teisiamojo, "smirdalynė" – tai parduotas senas automobilis "Audi 100", paukštiena – draugo pravardė, luženos – naudotų detalių laužynams skirti daužyti automobiliai.

Vaidina dorą verslininką

Teisėsaugininkų slapta įrašytuose pokalbiuose taip pat minimi prekių kiekiai ir pinigų sumos. Prokuroro paklaustas, ką reiškia keli šimtai luženų, A.Tokeris mėgino išsisukti nuo atsakymo: "Visa tai už mašinas, nes aš užsiėmiau automobilių bizniu. Gal kažkas norėjo atvežti rankpinigius už mano parduodamą automobilį."

Prokuroras stebėjosi, kodėl viename įrašytų pokalbių tariamą automobilį A.Tokeris žadėjo supakuoti. Įtartinai atrodė ir viena iš trumpųjų žinučių, atsiųstų į A.Tokerio mobiliojo ryšio telefoną: "800, tik nesukapotų, nes visi skundėsi." Teisiamasis aiškino, kad esą buvo prašoma aštuonių šimtų eurų už "sukapotą" automobilį.

Paklaustas, ką vadindavo šepečiais, A.Tokeris prisipažino: "Čia tikriausiai kalbama apie narkotikus – kokainą, kuriuos vartojau pats. Jie buvo vadinami šepečiais."

Brolis pakeitė parodymus

Teismo posėdis vakar baigėsi filmuotos vaizdo medžiagos peržiūra, kur užfiksuotos kriminalistų atliktos kratos A. ir V.Tokerių tėvui, žinomam Kauno medicinos universiteto klinikų gydytojui Igoriui Tokeriui priklausančiame garaže Taikos prospekte ir bute Kovo 11-osios gatvėje. 2004 m. lapkritį teisėsaugininkai su įkalčiais sulaikė V.Tokerį ir rado rekordinio dydžio kvaišalų kiekį – beveik 19 tūkst. dozių LSD, apie 15 kg ekstazio tablečių, daugiau kaip 0,5 kg kanapių, beveik 100 g heroino ir 18 g amfetamino. Tokio pareigūnų laimikio vertė juodojoje rinkoje vertinama maždaug 2 mln. litų.

Tąkart garaže demaskuotas narkotikus besveriantis V.Tokeris savo teismo metu įrodinėjo, esą visas šis turtas – vyresniojo brolio nuosavybė. Teismas tuo nepatikėjo ir jam skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Prieš kelias savaites iš Pravieniškių antrųjų pataisos namų į teismo salę atvežtas jaunėlis kalbėjo priešingai ir tvirtino, kad visi kvaišalai priklausė jam pačiam, o A.Tokeris prekiavo automobiliais ir dėl narkotikų yra niekuo dėtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų