Pereiti į pagrindinį turinį

Nuolaidų kortelių nebus per daug

2008-12-05 09:00
Nuolaidų kortelių nebus per daug
Nuolaidų kortelių nebus per daug / Roko Medonio nuotr. Nauda: šios kortelės kas mėnesį vilniečiui A.Milinavičiui padeda sutaupyti apie 300 litų.

Drabužių, maisto, batų ar technikos prekių parduotuvė – nėra skirtumo. Daugelyje jų 22 metų vilnietis Andrius Milinavičius moka pigiau, nes visada pasirūpina nuolaidų kortelėmis.

Domisi naujienomis

Sostinėje yra iš ko rinktis: kas savaitę duris atveria naujos parduotuvės. Norėdamos pritraukti lankytojų, jos taiko nuolaidų, rengia akcijas ar lojalumo programas. Tokios naujienos visada pasiekia rinkodaros projektų vadovą A.Milinavičių. Rodydamas krūvelę skirtingų kortelių, vaikinas tikino per mėnesį sutaupantis kelis šimtus litų. Jomis vilnietis naudojasi kasdien.

"Vakar buvau koncerte Filharmonijoje, šiandien gardžiai pietavau", – pasakojo vilnietis. Koncertas jam atsiėjo 10 litų mažiau. Už sutaupytus pinigus jis leido sau kavinėje suvalgyti desertą ir išgerti puodelį kavos.

Leisti pinigus nesinaudojant nuolaidų kortelėmis, A.Milinavičiaus nuomone, tiesiog neprotinga. Vienas jų vaikinas gavo nemokamai, kitas – kaip nuolatinis klientas, trečias – už papildomą mokestį. Nors kortelių turi daug ir įvairių, kasdien piniginėje A.Milinavičius nešiojasi penkias. Kitas prigriebia važiuodamas apsipirkti.

"Mėgstamiausia ta, kuri yra universali: tiek kavinėse, tiek kine ar drabužių parduotuvėse", – pasakojo vyras.

Informuoja iš anksto žinute

Kitas kortelių pranašumas – pranešimai apie būsimas nuolaidas. Būdamas lojalus klientas jis iš anksto gauna žinių apie drabužių išpardavimus ar ypatingus pasiūlymus. Tai padeda vyrui planuoti išlaidas. Tokie pranešimai itin džiugina ruošiantis pirkti dovaną draugų gimtadienio proga.

"Man patinka parduotuvė "Spalvoti kvapai". Ten parduodamos kvapnios arbatos patinka bet kuriai merginai", – apie pirkimo įpročius pasakojo A.Milinavičius. Čia jis dažnai lankosi ne be reikalo. Turėdamas nuolaidų kortelę čia jis moka 15 proc. mažiau. Vilnietis šypsojosi: ir jam, ir jubiliatui gerai. Be to, nuolaidų kortelės ypač praverčia artėjant šventėms.

A.Milinavičius visada domisi, kaip plečiamas kavinių tinklas sostinėje. Vyras mėgsta kokybišką maistą, neretai pietauja prabangiuose restoranuose.

"Su nuolaidų kortele pietūs kainuoja apie 15 litų. Šaunu, tiesa?" – retoriškai klausė projektų vadovas. Ir visa tai tik todėl, kad vilnietis turi tinkamų nuolaidų kortelių.

Nesupranta draugų abejingumo

A.Milinavičius pastebėjo, kad keli jo draugai pamėgo ir taip pat renka nuolaidų korteles. Ne išimtis – jo tėvai. Jų piniginėse yra prekybos centrų, maisto prekių parduotuvių nuolaidų kuponų. Vilniečiui smagu, kad jie įprato taupyti.

"Dabar ir patys džiaugiasi, o abejingų tokioms idėjoms nesuprantu", – sakė vaikinas. Jis pažįsta tokių, kurie išgirdę apie akcijas gūžčioja pečiais ir tikina, kad jiems tai neįdomu.

A.Milinavičių stebina tie, kurie turėdami kortelių, jomis nesinaudoja. Miestiečiai užpildo lojalumo anketas, tačiau jos taip ir lieka nepaliestos.

"Juk papildomi pinigai niekam netrukdo, o naudojantis nuolaidomis, jų lieka", – kalbėjo vilnietis.

Vaikinas pastebėjo, kad daugelis draugų mėgsta lankytis kino teatruose, tačiau neretai moka visą bilietų kainą. Šiuo atveju A.Milinavičius moka sutaupyti – mokėjimo kvite yra 3 litų nuolaida.

Visas išlaidas padengia pats

22 metų jaunuolis jau seniai įprato prie tokios taupymo sistemos. Jis savarankiškai padengia visas savo išlaidas. Be to, studijuoja aukštojoje mokykloje ir dar dirba.

A.Milinavičius jau numano, kurios kosmetikos parduotuvės teiks viliojančių pasiūlymų, kurių parduotuvių produktai yra iš tiesų kokybiški.

Galima paskanauti išskirtinių patiekalų, vilkėti kokybiškais drabužiais už neaukštą kainą. Ir visa tai – dėl nuolaidų kortelių.

"Kaip ten sakoma, kas protingai gyvena, gyvens gerai", – atsisveikindamas šypsojosi vilnietis.


Nuomonės

Ar naudojatės nuolaidų kortelėmis?

Evaldas, 36 metų vadovas
Žinoma, kortelės padeda taupyti. Tiesa, jų daugiau negu aš turi mano žmona. Galėtų jums pažerti daug patarimų. O mano piniginėje yra dvi maisto prekių parduotuvių kortelės. Būna smagu, kai ateina metų pabaiga. Už susikaupusius taškus nuperku dovanų šeimai.

Anželika, 37 metų vadybininkė
Turiu jų nemažai. Jų sąraše: degalinės, maisto prekių, drabužių parduotuvių nuolaidų kortelės. Dažniausiai naudojuosi tada, kai pilu degalus. Per mėnesį sutaupau apie 50 litų. Tai džiugina, nes už juos galiu įsigyti priemonių namams ar ką kita.

Beata, 21 metų studentė
Turiu vieną maisto prekių parduotuvės kortelę. Per mėnesį sutaupau apie 30 litų. Žinia, studentams tai ypač aktualu.


Šeimos biudžetas

Maistui numatykite sumą visam mėnesiui, remdamiesi vienos savaitės išlaidomis. Jas padauginkite iš keturių ir pridėkite dar trims dienoms. Tvirtai nutarkite, kad negalite daugiau išleisti per dieną, negu nustatyta, ir tiksliai to laikykitės.

Išlaidoms skirtus pinigus sudėkite į penkis vokus. Kiekvienos savaitės pradžioje imkite pinigus iš vieno voko ir su ta suma stenkitės išsiversti visą savaitę.

Norėdami nupirkti dovaną, neimkite maistui skirtų pinigų, bet pasistenkite išsiversti su vadinamaisiais kišenpinigiais.

Nugalėkite pagundą pirkinėti visokius menkniekius.

Patarimai iš V.Mikalausko knygos "Tūkstantis patarimų".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų