Pereiti į pagrindinį turinį

Olandų žiede pėsčiųjų perėją užtvėrė tvora

2009-08-13 07:59
Nepaiso: užuot paėję iki tolesnės perėjos, pėstieji eina viduriu gatvės.
Nepaiso: užuot paėję iki tolesnės perėjos, pėstieji eina viduriu gatvės. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pokyčiai Olandų žiede nesibaigia. Sumontavo šviesoforus, o vėliau nusprendė, kad jų nereikia. Toliau perkėlė pėsčiųjų perėją, bet senoji dar liko, tik užtverta.

Sutvarkyti eismą Olandų žiede miesto valdžiai sekasi sunkiai. Norėjo naikinti žiedą ir daryti keturių gatvių sankryžą, bet nusprendė, kad per brangu. Bandė reguliuoti eismą šviesoforais, tačiau sulaukė vairuotojų pasipiktinimo, kad jie eismui labiau trukdo, negu padeda. Galiausiai nuspręsta šviesoforus išmontuoti ir labiau pasirūpinti pėsčiųjų saugumu.

Atsakingų pareigūnų įsitikinimu, pavojingiausia pėstiesiems vieta prie Olandų žiedo – perėja išvažiuojant iš Olandų gatvės, priešais Šv. Petro ir Povilo bažnyčią. "Atlikome tyrimą, vaizdo kameromis filmavome, stebėjome, kaip važiuoja automobiliai, koks pėsčiųjų srautas. Pamatėme, kad privalome pagerinti padėtį šioje vietoje. Vairuotojai sukdami iš žiedo kartais nepamato pėsčiųjų, be to, juos praleidžiant stringa eismas visame žiede. Todėl atitraukėme perėją dvidešimt metrų", – aiškino Eismo valdymo poskyrio vyriausiasis specialistas Eduardas Garbovskis.

Kol kas gatvėje pažymėta ir senoji perėja, tačiau ant jos jau uždėtas užtvaras, bet per šį žmonės vis tiek lipa ir bėga kone tiesiai prieš automobilius. "Žinome šią bėdą, prašėme policijos, jie taip pat ten prižiūri situaciją, kol baigsis pereinamasis laikotarpis. Žmonės turi suprasti, kad geriau kelis metrus paeiti, negu rizikuoti savo saugumu", – sakė E.Garbovskis.

Sutvarkyti perėją planuojama per šią ir kitą savaitę. Tuomet senoji perėjos vieta bus uždažyta, naujoje vietoje bus įrengti pėsčiųjų atitvarai, saugumo salelė, perėja bus pritaikyta neįgaliesiems.

Kitų perėjų aplink Olandų žiedą vietos nesikeis. "Pastebėjome, kad būtent šioje perėjoje yra didžiausias žmonių srautas. Ypač kai žmonės eina į bažnyčią. Norime išvengti skaudžių nelaimių, o tokių čia jau yra buvę", – sakė E.Garbovskis.


Už paslaugas nemokės

Šviesoforus Olandų žiede statė įmonių konsorciumas, kurį sudarė bendrovės "Urbico", "Siemens", "Fima" ir "HNIT-Baltic". Savivaldybė nusprendė, kad užduoties išspręsti transporto problemą Olandų žiede jie nesugebėjo atlikti, todėl pinigų už paslaugą nemokės. Minėtas konsorciumas negavo 400 tūkst. litų ir pastatytus šviesoforus turi išmontuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų