Pereiti į pagrindinį turinį

Penktadienio vakarą šokių nebus

2009-04-10 09:00 diena.lt inf.

Septynių iš 26 Šveicarijos kantonų gyventojai šiandien turėtų išjungti muziką ir atidėti į šalį šokių batelius, laikydamiesi tradicinio Didžiojo penktadienio draudimo.

Liucernos kantono taryba kovą vieno balso persvara nutarė atšaukti penkis šimtmečius gyvavusį pasilinksminimų draudimą Didįjį penktadienį – vieną svarbiausių dienų krikščionių kalendoriuje. Tačiau kiti šiauriniai regionai, kurių dauguma gyventojų kalba vokiškai, šios tradicijos tebesilaiko.

Urio, Obvaldeno, Šafhauzeno, Zoloturno kantonuose ir Bazelio srityje, taip pat prancūzakalbiame Nešatelio kantone Didįjį penktadienį draudžiami šokiai, o puritoniškame Apencelyje-Inerodene linksmintis draudžiama visą Didžiąją savaitę.

Daugelį metų kai kuriuose protestantiškuose kantonuose šokiai buvo visiškai draudžiami, todėl valso, tango, sambos ir kitų šokių gerbėjai buvo priversti savo įgūdžius tobulinti tolerantiškesniuose katalikiškuose regionuose.

Iki praėjusį mėnesį vykusio balsavimo Liucernoje, kurios dauguma gyventojų yra katalikai, šokti taip pat buvo draudžiama Velykų sekmadienį, Sekminių sekmadienį, Kalėdų pirmą dieną ir Pelenų dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų