Pereiti į pagrindinį turinį

Pinigai už bilietus – kaip į balą

2009-02-27 09:01
Pinigai už bilietus – kaip į balą
Pinigai už bilietus – kaip į balą / Ingos Juodytės nuotr.

31 tūkst. litų, arba beveik tiek, kiek reikia tradicine tapusiai "Gatvės muzikos dienai" organizuoti, Vilnius išmes į šiukšlių dėžę. Ir ne perkeltine, bet tiesiogine prasme.

Tiek pinigų bus paversta makulatūra kovo 1-ąją, kai sostinėje pasikeis viešojo transporto bilietų kainos. Tą dieną iš apyvartos bus išimta 2 mln. atliekamų vos tris mėnesius galiojusių senojo nominalo bilietų. Jų gamyba mokesčių mokėtojams atsiėjo 31 tūkst. litų. Tai portalui patvirtino savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" direktorius Vaidotas Antanavičius.

Ar buvo įmanoma nuspėti pakartotinio kainų kilimo perspektyvą ir tų trijų dešimčių tūkstančių litų nepaleisti vėjais?

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius sakė, kad praėjusių metų lapkritį, kai miesto taryba nusprendė viešojo transporto vienkartinius bilietus branginti iki 1,8 lito, mokesčių sistemos permainų po sausio 1-osios prognozuoti nebuvo galima. Esą niekas nesitikėjo, kad Vyriausybė, kurdama antikrizinį planą, pakels pridėtinės vertės mokestį, degalų akcizą ir viešajam transportui.

"Kreipėmės į Vyriausybę, kad būtų peržiūrėti mokesčiai viešajam transportui, tačiau vargu ar tai bus padaryta. Dėl to nelieka nieko kito, kaip branginti keleivių bilietus. Nuostoliai dėl bilietų likučio sudarys 31 tūkst. litų, o praradimai dėl to, kad dar mėnesį viešojo transporto bilietų kaina liktų nepakitusi, siektų 2 mln. litų. Tokius nuostolius po mokesčių reformos kas mėnesį patiria vežėjai. Manau, išvados akivaizdžios", – kalbėjo R.Adomavičius.


Senieji dar galios

Vasario 19 d. Vilniaus miesto taryba nusprendė pakelti viešojo transporto bilietų kainas iki 2 litų. Bilietai vilniečiams brangs nuo kovo 1-osios. Nuo tada vienkartinis autobuso ir troleibuso bilietas keleiviams kainuos 2 litus. Seno nominalo vienkartiniai bilietai galios iki 2009 m. balandžio 1 d. Nuo kovo 1 d. nusipirkti pigesnių bilietų nebebus galima, tačiau tie, kurie jų turės, galės sėkmingai važinėti. Jei rasis keleivių, kurie bilietų už 1,8 lito neišnaudos ir per visą balandį, galės atvykti į "Susisiekimo paslaugas" ir pasikeisti bilietus į kainuojančius 2 litus. Žinoma, teks sumokėti skirtumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų