Pereiti į pagrindinį turinį

Restoranas „Jalta“ užkliuvo savivaldybės valdininkams

2012-11-28 10:31
Restoranas „Jalta“ užkliuvo savivaldybės valdininkams
Restoranas „Jalta“ užkliuvo savivaldybės valdininkams / Gedimino Bartuškos nuotr.

Miesto valdžios kumštis, grūmojantis įvairiems barams, vis nenusileidžia. Dabar atėjo eilė Žvėryne įsikūrusiam restoranui „Jalta“. Jo savininkas nukenčia nebe pirmą kartą.

Nemato pagrindo

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba posėdyje svarstys klausimą dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo bendrovei „La Sensiv“ priklausančioje kavinėje.

Įmonės vadovas Augustinas Beinaravičius sakė buvęs nustebintas, kai gavo laišką iš savivaldybės.

„Gavau pranešimą ir kvietimą į posėdį pasisakyti, jeigu norėsiu. Pagrindo aš nelabai suprantu. Dėl triukšmo būdavo problemų su kaimynais, bet tik anksčiau. Pastarąjį pusmetį visiškai ramiai gyvename“, – tvirtino A.Beinaravičius.

Paklaustas, ar gali būti, kad tai ir tėra pavėluota reakcija į seniau buvusius skundus, kelių kavinių sostinėje vadovas sakė būtent to ir besitikįs.

„Gali taip būti, nes nuo vasaros laikotarpio nė karto nebuvo atvažiavę savivaldybės atstovų, o policija gal tik kartą. Tai jeigu tik dėl to ribotų veiklą, būtų labai keista“, – kalbėjo A.Beinaravičius.

Vyro teigimu, kavinė paprastai veikia maždaug iki 24 val., savaitgaliais – kiek ilgiau. „Rodos, siūloma riboti prekybos alkoholiu laiką iki 23 val. Aišku, skausmingas momentas. Nežinau, ką daryčiau, jeigu būtų pritaikytas ribojimas. Galbūt leisčiau klientams atsinešti savo vyno prie vakarienės; šiuo metu pagrindinis dalykas pas mus – ne alkoholis, o maistas“, – juokėsi A.Beinaravičius ir patvirtino, kad į tarybos posėdį nueis.

Tarybos posėdžiuose A.Beinaravičius – ne naujokas. Į juos verslininkui jau teko vaikščioti, kai sostinės valdžia svarstė dėl jam priklausančio baro „Gorky“. Tiesa, verslininko kova nebuvo sėkminga – šio baro Pilies gatvėje jau nebėra.

Alkoholis – tik iki 22 val.

Klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo kavinėje „Jalta“ jau svarstė Mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo komisija šių metų kovo 30 d.

Klausimas svarstytas pagal šių metų sausio 20 d. A.Mickevičiaus gatvės gyventojų skundą dėl muzikos ir triukšmo. Tuomet komisija nutarė patvirtinti kavinės „Jalta“ triukšmo prevencijos ir mažinimo priemonių planą.

Vilniaus miesto savivaldybės tvirtinimu, taryboje šis klausimas bus svarstomas pirmą kartą. Prekybos alkoholiniais gėrimais kavinėje laiką siūloma riboti nuo 22 iki 8 val.

Skundėsi kaimynai?

Merijos pateiktame atsakyme „Vilniaus dienai“ teigiama, kad šių metų liepos 16 d. savivaldybė gavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato pranešimą. Jame informuojama, kad nuo 2012 m. sausio 1 d. nustatyti trys pažeidimai, įvardijami kaip viešosios rimties trikdymas.

2012 m. sausio 1-ąją buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. „Atsižvelgdama į nuolatinius gyventojų skundus ir nustatytus pažeidimus, policija siūlo riboti laiką, kuriuo leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais“, – komentuojama savivaldybės atsakyme.

Birželio 5-ąją bendrovės „La Sensiv“ direktoriui nurodyta pasirūpinti tvarkos užtikrinimu kavinėje „Jalta“, garso kontrole, renginiuose dalyvaujančių asmenų priežiūra ir drausminimu. Vis dėlto, savivaldybės teigimu, birželio 14 d. gautas naujas pareiškimas dėl naktį keliamo triukšmo kavinėje.

Pasak savivaldybės, spalio 1-ąją gautas A.Mickevičiaus gatvės gyventojų kolektyvinis skundas dėl keliamo triukšmo naktį, muzikos, sklindančios iš kavinės „Jalta“, ir prašymas atimti iš kavinės „Jalta“ alkoholinių gėrimų pardavimo licenciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų