Pereiti į pagrindinį turinį

Rumšiškių ramybė virto košmaru

2009-01-28 09:00
Rumšiškių ramybė virto košmaru
Rumšiškių ramybė virto košmaru / Tomo Raginos nuotr. Pėdsakai: kraujo dėmės sniege ir išrausta duobė primena apie nugriaudėjusį sprogimą.

Pakaunės miestelio gyventojai vakar rūpinosi langų stiklais ir aptarinėjo pirmadienio vėlaus vakaro įvykius. Per galingą sprogimą Rumšiškėse žuvo 22 metų kaunietis.

Kasė duobę kitam?

Kurtinantis griausmas Rumšiškių ramybę sudrumstė pirmadienį, apie 22.45 val., ties Rumšos gatvės 8-uoju namu. Nuo sprogimo bangos išdužo ir kelių kaimyninių gyvenamųjų namų langai. Nesuprasdami, kas dedasi, vietos gyventojai išbėgo laukan. Ant sniego, prie gatvės, buvo girdėti žmogaus aimanos. Priėję arčiau Rumšiškių gyventojai išvydo kraupų vaizdą – kraujo klane gulėjo leisgyvis jaunuolis, kuriam sprogimas nutraukė ranką, dalį kojos, neatpažįstamai subjaurojo veidą.

Atvykę greitosios pagalbos medikai sunkiai sužalotą vaikiną išvežė į ligoninę, tačiau jo gyvybė užgeso nepasiekus kelionės tikslo.

Apie nuaidėjusį galingą sprogimą liudijo žemėje likusi daugiau nei pusmetrio skersmens gili duobė, ant sniego matėsi kraujo pėdsakai.

"Turbūt kažkas norėjo kitam duobę iškasti, bet išsikasė sau. Tik vietoje kastuvo pasinaudojo bomba", – pastebėjo vietos gyventojas, atėjęs padėti kaimynams įstatyti išdužusių langų stiklų.

Policija sulaikė įtariamąjį

Aplink sprogimo epicentrą gulėjo pažirusios lengvojo automobilio detalės. Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad jos – "Audi" automobilio. Pareigūnams prisistatęs kaunietis aiškino, esą jo devyniolikmetis sūnus vakare buvo pasiskolinęs mašiną ir norėjo kažkur nuvažiuoti su draugu. Jaunuolis grįžo su gerokai apniokotu "Audi 100" į namus ir teprasitarė buvęs Rumšiškėse.

Policijos pareigūnai sulaikė minėtą transporto priemonę ir iš įvykio vietos nuvažiavusį devyniolikmetį Kauno Kolpingo kolegijos studentą. Jis uždarytas areštinėje. Sulaikytasis prasitarė, kad vežęs draugą, kuris išlipęs iš mašinos bandė padegti turėtą maišelį, o netrukus pasigirdo sprogimas.

Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Gediminas Milevičius neatmetė, kad tyrimas gali būti perkvalifikuotas. Prokurorai įvykio detalių nedetalizuoja, tik praneša sučiupę vieną įtariamąjį – devyniolikmetį kaunietį.

Įvykio vietoje vakar iki paryčių dirbo iš Vilniaus atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai. Vakar vidurdienį teisėsaugininkai vis dar apklausinėjo aplinkinius gyventojus. Sprogmens kilmė, anot pareigūnų, kol kas nenustatyta. Neoficialiai teigiama, kad daugiau nusikaltimo detalių turėtų paaiškėti išanalizavus ant netoliese esančio namo sumontuotas vaizdo stebėjimo kameras.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų teigimu, nei žuvusysis, nei jį vežęs jaunuolis policijai iki šiol nebuvo žinomi.

Kaimynai priekaištų neturi

"Kauno dienos" žurnalistams apsilankius nelaimės vietoje, kai kurie Rumšiškių gyventojai vaikštinėjo aplink ir smalsiai žiūrėjo į sprogimo bangos išraustą duobę. Namo, prie kurio įvyko nelaimė, kai kurie išdužę langai buvo uždengti plėvele. Kiti Rumšos gatvės kaimynai taip pat plušo atrėmę kopėčias ir statydami naujus langus.

"Plastikiniai langai atlaikė, o štai verandoje buvę senesni subyrėjo į šukes. Kai įvyko sprogimas, valiausi dantis ir rengiausi miegoti. Garsas buvo tiesiog kurtinamas, atrodė, kad žemė po kojomis sudrebėjo, grindys susiūbavo. Akimirką sutrikau, ėmiau dairytis, nes pamaniau, kad gal kažkur gaisras ar tiesiog sprogo dujų balionas. Greitai užsimetęs drabužius išlėkiau laukan ir pamačiau besibūriuojančius žmones, – pasakojo gretimame name gyvenantis Bronius. – Išsigandau ir aš, ir visa mano šeima. Manau, kad toks pats šokas ištiko visus kaimynus."

Su tokiu pastarojo teiginiu sutiko ir kur kas toliau nuo įvykio vietos gyvenantys žmonės. Jie patvirtino, kad ir už kelių šimtų metrų į trenksmą panašus garsas buvo labai stiprus.

Rumšiškių gyventojai teigė, kad apie kaimynus, prie kurių namo driokstelėjo sprogimas, galintys atsiliepti tik teigiamai. Keli vietiniai užsiminė, kad pernai rudenį buvo bandyta padegti jų namą, o vėliau ir šeimininkų žento netoli Pravieniškių statomą nuosavą būstą. Anot pašnekovų, jaunas vyras prekiavo automobiliais, tad galbūt su kažkuo nepasidalijo pelnu ar kerštingam pirkėjui pardavė prastos būklės mašiną ir dėl to užsitraukė tokią nemalonę.

"Baisu ir pagalvoti, kas liktų iš šito namo, jei sprogmuo būtų atsidūręs jo viduje", – gūžčiodami pečiais tarpusavyje šnekučiavosi Rumšos gatve ėję vietos gyventojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų