Pereiti į pagrindinį turinį

„Ryanair“ planai Kaune tebekybo ore

2013-06-05 17:00
„Ryanair“ planai Kaune tebekybo ore
„Ryanair“ planai Kaune tebekybo ore / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Žaibišku greičiu apskriejusi žinia, kad pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ ketvirtadaliu planuoja sumažinti veiklą savo Kauno bazėje, vis dar kybo ore. Bendrovės ir Lietuvos susisiekimo ministerijos atstovams nepavyksta rasti kompromiso, kuris tenkintų ir verslininkus, ir nepažeistų šalies įstatymų.

„Ryanair“ prieš gerą mėnesį aiškino, esą ministerija nesidomi jų pateiktu pasiūlymu dėl Kauno ir naujos Vilniaus bazės plėtros, ir net nenori apie tai diskutuoti.

„Diskusijos su “Ryanair„ atstovais vyksta beveik kiekvieną dieną, tačiau jeigu jums reikia žinoti, ar pasistūmėjome į priekį – galiu pasakyti, kad ne“, – konstatavo susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičius atstovas spaudai Ričardas Slapšys.

Anot R.Slapšio, sudėtingiausias diskusijų objektas – kaip nepažeidžiant įstatymų suteikti „Ryanair“ palankiausias verslo sąlygas toliau tęsti ir plėtoti darbą Lietuvoje. „Mes norime, kad jie ir toliau dirbtų ir, žinoma, efektyviai. Bet, kita vertus, mes turime užtikrinti verslo sąlygų adekvatumą visiems kitiems verslo dalyviams. Negalime pažeisti konkurencingumo principo, o jie pageidauja didesnių nuolaidų nei pagrindinė konkurentė“, – aiškino R.Slapšys.

Ministro atstovas spaudai siūlė per daug nesureikšminti ir bendrovės pareiškimų dėl skrydžių skaičiaus mažinimo. Iki šios dienos nebuvo imtasi jokių konkrečių veiksmų, pvz., nuo rytojaus atšaukti dalį skrydžių.

„Ryanair“ yra kompanija, mėgstanti įvairaus plauko pareiškimus, ir ne tik Lietuvoje. Tokia jų taktika. Be to, jie žadėjo mažinti skrydžių tik nuo lapkričio, pasibaigus pagrindiniam turistų sezonui", – pastebėjo R.Slapšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų