Pereiti į pagrindinį turinį

Šeimos alaus verslas

2009-03-07 09:00
Šeimos alaus verslas
Šeimos alaus verslas / Gedimino Bartuškos nuotr. Ištikimas: buvęs mažųjų aludarių prezidentas V.Vaškevičius visą savo gyvenimą susiejo su šiuo gėrimu.

Siaurose Vilniaus gatvelėse malonu atrasti jaukių užeigų, kuriose kartu darbuojasi visa šeima, lankytojams siūlydama nebrangiai pasigardžiuoti gyvu kaimišku alumi.

Kai daugelyje sostinės kavinių alaus kainos nuolat kyla, keista matyti, kad dideliu gardaus lietuviško alaus bokalu galima mėgautis vos už penkis litus.

Alaus barai "Šnekutis" vilioja ne tik nedidele alaus kaina. Čia nerasite didžiųjų alaus daryklų gaminių – tik tikrą, kaimišką gėrimą, atkeliaujantį į sostinę iš įvairių Aukštaitijos kampelių: Pakruojo, Pasvalio, Biržų, Panevėžio. "Iš ten, kur žmonės tikrai moka gaminti alų", – pro ūsą šypsojosi barų šeimininkas Valentas Vaškevičius.

Į Vilnių visa Vaškevičių šeima atsikraustė prieš trejus metus. Iki tol jie gyveno Pasvalyje ir turėjo nedidelę alaus daryklą, tačiau miestelio rinka buvo per maža, tad teko spręsti, ką daryti toliau. "Su šeima svarstėme važiuoti į užsienį ar į Vilnių. Kaip matote, pasirinkome sostinę ir įsikūrėme čia", – pasakojo baro šeimininkas.

Pirmiausia jie įkūrė gyvo kaimiško alaus barą "Šnekutis" (Polocko g. 7A), kurį greitai pamėgo tikro alaus gerbėjai. Prieš metus atsidarė ir antras "Šnekutis" (Šv. Stepono g. 8).

"Mūsų alus – tirštesnis, neskystas, kitokio skonio, visai ne toks, kaip didžiųjų daryklų, kurį mes juokaudami vadiname vandenėliu", – kalbėjo V.Vaškevičius.

Jei žmogus į barą ateina pirmą kartą ir netiki šeimininko pasakojimu, jis neatsisako šiek tiek įpilti paragauti.

"O kai į barą ateina nuolatinis lankytojas, iš jo veido iškart pamatau, kokio alaus jis norės, nors mes jo turime dešimt rūšių", – juokėsi su dukra bare Šv. Stepono gatvėje dirbantis vyras. Jo žmona su sūnumi frontą laiko kitame "Šnekutyje".

"Ko gero, tai ir yra mūsų didžiausias išskirtinumas, kad esame šeimos baras. Tuomet bendravimas, aptarnavimas visai kitoks. Pasišnekame su klientais, kartu smagiai pabūname. Kartais pasikviečiame muzikantus, stengiamės neužmiršti lietuviškos muzikos", – pasakojo V.Vaškevičius.

Be tradicinio alaus, "Šnekutis" siūlo paragauti ir gardžių valgių. Tik čia sostinėje galima paragauti latviškų žirnių ir didelių kaimiškų pupų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų