Pereiti į pagrindinį turinį

Sidabrinė pora tapo auksinė

2008-10-27 09:00
Sidabrinė pora tapo auksinė
Sidabrinė pora tapo auksinė / Aliaus Koroliovo nuotr. G.Volungevičiūtė ir R.Scheidtas jaudinosi labiau nei prieš lemiamus startus Pekine.

Savaitgalį Kaune susituokę Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalių laimėtojai Gintarė Volungevičiūtė ir Robertas Scheidtas iškeliavo į Italiją, o vėliau žada užsukti į Braziliją.

Atvyko "Rolls Royce"

"Aš tave labai myliu", – plačiai šypsodamasis su lietuvišku akcentu ne pirmą kartą tarė brazilas R.Scheidtas po tuoktuvių ceremonijos Vytauto Didžiojo bažnyčioje bei civilinės santuokos Kauno rotušėje.

G.Volungevičiūtės ir R.Scheido pažintis prasidėjo prieš metus baseine Kinijoje, po metų tęsėsi sužadėtuvėmis prie jūros Pekine ir baigėsi vestuvėmis ant kranto – Kaune.
2008 m. Pekino olimpinių žaidynių sidabrine pora vadinami buriuotojai į savo auksinį gyvenimo etapą prie Vytauto bažnyčios atvažiavo trimis septynetais pažymėtu 1963 m.  "Rolls Royce Silver Cloud", kurį puošė klevų lapų puokštė su užrašu "Gero vėjo!"

Vėją ir jūrą mėgstančią buriuotoją nuo šalčio saugojo vilnonis megztas baltas švarkas, rankose ji laikė baltą kaliją. Gintarė buvo pasipuošusi šilkine suknele su petnešėlėmis. Jaunuosius lydėjo jos brolis Justinas ir Roberto sesers dukra Alexsija.
Vytauto Didžiojo bažnyčioje lietuvių ir anglų kalbomis vykusią vestuvinę ceremoniją prie durų saugojo du saugos tarnybos vyrai.

Prisimins visą gyvenimą

"Pasižadu", – atsiklaupę ant kelių kartojo Gintarė ir Robertas. Brazilas žmoną pabučiavo, švelniai apkabino. Jų virpančius pirštus ir jaudulio pilnas akis stebėjo penkios pabrolių bei pamergių poros ir apie 70 bažnyčioje susirinkusių žmonių.

Tarp jų – R.Scheidto tėtis su mama, brolis, sesuo, draugai – iš Brazilijos atvyko 13 asmenų. Vestuvių ceremoniją stebėjo ir septyni našlaičiai bei auklėtojos: G.Volungevičiūtė, dabar tapusi V.Scheidt, neretai lankydavosi Kauno Vilijampolės vaikų namus.

"Jaudinausi labiau nei prieš lemiamą olimpinių žaidynių plaukimo etapą", – po vestuvių pripažino Gintarė.

"Ji niekada nesijaudina, – juokėsi Brazilijoje gimęs vokiečių ir švedų kraujo turintis R.Scheidtas. – Aš už ją labiau jaudinausi. Ceremonija vyko kitaip nei Brazilijoje, bet labai gražiai. Ją atsiminsiu visą gyvenimą."

"Jie – labai graži pora", – ant jaunųjų krentant žiedlapiams braukdama ašaras ištarė R.Scheidto mama Karen. Greta vyriškai laikėsi su šalčiu kovodamas elegantišku ilgu paltu vilkėjęs beveik dviejų metrų ūgio Roberto tėtis Frickas.

Žada gyventi Italijoje?

"Taip", – šyptelėjęs angliškai tarė vienas garsiausių pasaulio buriuotojų, spėdamas, kad būtent tai jis turėjo pasakyti po lietuvių kalba vykusios ceremonijos Santuokų rūmuose.

"Gero vėjo, vėjo, vėjo!" – nuskambėjo Rotušėje. Laimingai porai paveikslą su Rotušės vaizdu įteikė ir pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Po kelias valandas trukusios fotosesijos vestuvių šventė vyko Kauno rajono Zapyškio seniūnijos Jadagonių etnografinėje kaimo turizmo sodyboje "Pušynas" su pirtimi bei pramogomis.

Šiandien jaunieji greičiausiai jau skrenda į Italiją, po to keliaus į Braziliją. Pastarojoje šalyje Robertas su žmona surengs šventinį vakarėlį draugams. Robertas ketina atstovauti italų klubui, todėl tikriausiai kitais metais G.Scheidt su R.Scheidtu ketina apsigyventi Italijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų