Kavinė "Skrajojantis olandas" – dar viena užuovėja pavargusiems nuo pusgaminių ir kitokio nekokybiško maisto. Pačioje miesto širdyje įsikūrusi kavinė siūlo vilniečiams maitintis sveikai.
Tik šviežias valgis
Vilniaus senamiestyje atidaryta kavinė "Skrajojantis olandas" (Bokšto g. 3) jau turi nuolatinių lankytojų. Pasistiprinti per pietų pertrauką čia užsuka aplinkinių įstaigų darbuotojai, reikalus tvarko verslininkai, pro šalį nepraeina ir Vilniaus bohemos atstovai.
Kavinė nedidukė – joje vienu metu gali svečiuotis 50 žmonių. Gal dėl to ją daugelis lankytojų apibūdina tiesiog kaip jaukią. "Aplinka, žinoma, svarbu, tačiau dažniausiai žmonės giria maistą. Kad ir koks puikus būtų interjeras, jei virtuvė bus prasta, žmonės antrą kartą nebeateis", – šypsojosi kavinės vadovė Giedrė Kierienė.
"Skrajojančiame olande" lankytojams kasdien siūlomas sveikas, šviežias maistas. Todėl jei kartais tektų ilgiau palaukti užsisakyto patiekalo, nepykite. Viskas dėl to, kad valgis būtų skanus, šviežias ir sveikas. Kavinės virtuvėje nerasite nė vienos mikrobangų krosnelės.
"Gyvo" maisto dienos
Ketvirtadieniais kavinėje – "gyvo" maisto diena, kai mažai termiškai apdorotą maistą gamina virėjas Linas Kestminas, kuris Amerikoje susipažino su "gyvo" maisto gamyba. Kavinėje taip pat vyksta įvairūs renginiai: parodos, pristatymai, maisto ir vyno degustacijos. Beje, butelį vyno čia galima nusipirkti nuo 22 litų.
Maloni staigmena tiems, kurie ieško, kur galima pavalgyti mieste vakarais. Kavinės virtuvė dirba visą jos darbo laiką (darbo dienomis nuo 11 iki 23 val., savaitgaliais nuo 12 iki 24 val). Virtuvėje šeimininkauja patys jos savininkai. "Tai mūsų šeimos verslas", – sakė G.Kierienė.
Laukiami ir augintiniai
Nors pavadinimas "Skrajojantis olandas" daugeliui primena garsiąją Richardo Wagnerio operą, G.Kierienė šypsojosi prisimindama kiek kitokią kavinės krikšto istoriją: "Mūsų patalpų šeimininkas yra olandas, kuris dirba olandų oro linijų bendrovėje. Su juo susidraugavome, dėl to ir kilo mintis taip pavadinti savo kavinę."
"Skrajojančio olando" pavadinimas dar susijęs su nusistovėjusių taisyklių laužymu, tai yra lanksčiomis darbo valandomis, kas keletą dienų besikeičiančiu valgiaraščiu, sukurtu pačių šeimininkų, ir jaukia kavinės atmosfera, kur svečiai gali apsilankyti net su keturkojais augintiniais", – pridūrė G.Kierienė.
Naujausi komentarai