Pereiti į pagrindinį turinį

Sovietmečiu dvelkiantis Dainų slėnis šventę pasitiks nušiuręs

2013-05-29 11:00
Sovietmečiu dvelkiantis Dainų slėnis šventę pasitiks nušiuręs
Sovietmečiu dvelkiantis Dainų slėnis šventę pasitiks nušiuręs / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Sudužo viltys, kad savaitgalį tradicinės dainų ir šokių šventės dalyviai susirinks atnaujintame Dainų slėnyje. Jis iki šiol yra ne savivaldybės, o verslininkų nuosavybė.

Delsia perduoti

Daug metų su bendrove „Vytauto parkas“ kovojusi savivaldybė dar praėjusių metų pabaigoje paskelbė, kad su verslininkais pasiektos paliaubos. Miesto taryba pritarė, kad verslininkams už sklandų Dainų slėnio perdavimą būtų leista įsirengti automobilių stovėjimo aikštelę Jonavos g.

Dabar paaiškėjo, kad Dainų slėnio statiniai iki šiol nėra savivaldybės nuosavybė. Nors žemė slėnyje – valstybinė, verslininkai tebevaldo asfaltuotą estrados aikštelę, betoninį taką, tribūnas su suoliukais ir betono laiptus.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis „Kauno dienai“ patvirtino, kad verslininkai statinių dar neperdavė.

„Jie dar ten kažką mąsto, derina. Iš mūsų pusės viskas padaryta – ir sprendimai priimti, ir parengta paramos sutartis. Kiek žinau, kažkas jiems netiko dėl sutarties. Mes juos raginame ir susirašinėjame kiekvieną dieną“, – teigė R.Skilandis.

Tikslios datos nežino

„Verslininkai labai atsargiai į viską žiūri, dėl to viskas ir įstrigo. Manau, per vasarą slėnis bus grąžintas savivaldybei. Tuomet jau galėsime planuoti ir rimtesnį remontą“, – sakė pavaduotojas.

Bendrovės „Vytauto parkas“ vadovas Ričardas Šidlauskas neigė, kad Dainų slėnio perdavimas įstrigo, nes jiems netiko savivaldybės parengta sutartis.

„Vyksta turto perdavimo procedūra, procesai tikrai nesustoję, nėra jokių problemų. Yra bendra tvarka ir ji galioja. Kada perduosime turtą? Negaliu pasakyti, nors viskas dėliojasi tvarkingai ir gražiai“, – nedaugžodžiavo R.Šidlauskas.

Vaizdas beveik nesikeičia

Kol Dainų slėnis priklauso verslininkams, savivaldybė negali atlikti kapitalinio remonto. Prieš šį savaitgalį artėjančią šventę slėnyje atliekamas tik kosmetinis remontas, kuris bendro vaizdo, primenančio sovietmetį, nekeičia.

Išlūžę ir išvirtę medžiai, pusmetrinė žolė, išklaipyti slėnio laiptai, daug metų dažų nematę turėklai, ištrupėję asfalto takeliai – tokį vaizdą matys ir savaitgalį čia susirinkę šventės dalyviai.

Vakar tarp suoliukų sukiojosi keli darbininkai, pjaunantys žolę. Dalis suoliukų sutvirtinta, kai kurie padažyti. Žvelgiant į slėnį iš viršaus suoliukai mirga skirtingais žalių dažų atspalviais.

Sulūžę suoliukai nuimti ir slėnio apačioje sumesti į krūvą. Paliktos tik betoninės jų atramos. Darbininkai vakar montavo sceną, kurioje dainuos šimtai vaikų.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, Dainų slėnis tvarkomas ne už savivaldybės lėšas.

„Suoliukus ir scenos pakylą savo lėšomis suremontavo įmonės “Kauno švara„, “Kauno komunalinis ir butų ūkis„ ir “Būsto valda„. Vakar čia šienavo šių įmonių darbuotojai. Jie taip pat išves šiukšles, nulūžusį medį. Iki šventės bus nupjauta ir slėnio viršuje esanti žolė“, – pasakojo A.Pakalniškis.

Rengiantis šventei atlikta darbų už 30 tūkst. litų. Miesto biudžete šiemet pinigų Dainų slėnio remonto darbams nenumatyta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų