Pereiti į pagrindinį turinį

Šventės – darbymetis vagims

2012-06-23 05:00
Šventės – darbymetis vagims
Šventės – darbymetis vagims / Tomo Raginos nuotr.

Kad kaimynai pastebės aplink butą besisukiojančius įtartinus asmenis, viliasi trys ketvirtadaliai didmiesčių gyventojų. Vos du trečdaliai artimiau bendrauja su kaimynais. Tokią statistiką pateikia draudimo bendrovės. Policijos duomenimis, per šventes vagys būna aktyviausi.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, per penkis šių metų mėnesius vagysčių užregistruota beveik 300 mažiau nei per analogišką laikotarpį pernai. Vien per praėjusią parą mieste pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.

Pasinaudoję, kad šeimininkų nebuvo namie, apie 5 val. ryto vagys apšvarino namą Šaldytuvų gatvėje. Atstūmę lango rėmą nepageidaujami svečiai pateko į vidų. Šeimininkas nurodė, kad pavogti auksiniai juvelyriniai dirbiniai, 20 Anglijos svarų sterlingų, 6 tūkst. litų ir asmens dokumentas.

Į kito kauniečio namus R.Kalantos gatvėje vagys įsibrovė sulaužę buto durų užraktą. Iš buto pavogtas nešiojamasis kompiuteris „Asus“. Padaryta 1 399 litų žala.

Dar viena vagystė užfiksuota M.Jankaus gatvėje. Šeimininkė nurodė, kad pavogtas kompiuteris su monitoriumi, modemas „Samsung“, skaitmeninis fotoaparatas „Fujifilm“, vienas auksinis ir trys sidabriniai žiedai. Nuostolius moteris įvertino per 3 tūkst. litų.

„Vagysčių skaičius nepriklauso nuo metų laiko. Tačiau per švenčių dienas ar ilgesnius savaitgalius vagys darbuojasi aktyviau“, – aiškino Kauno vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei skyriaus viršininkas Raimundas Baltaduonis.

Pasak pareigūno, vagys dažniau renkasi paprastas, o ne šarvuotas duris. „Dažnas atvejis, kai kaimynai tiesiog apsimeta nematantys, kad veikia įtartini asmenys“, – pastebėjo R.Baltaduonis.

Policininkų teigimu, nuo ilgapirščių dažnai nukenčia išsiblaškę žmonės. Ne iki galo uždaryti langai tik palengvina vagių kelią. Visada sunkiau atidaromos durys su tvirtais užraktais ir šarvuotos durys.

Kauno apskrities policija pataria: užrakinkite duris visais užraktais, netgi išeinant tik keletui minučių. Nepalikite raktų laiškų dėžutėse, po kilimėliu, kitose panašiose vietose. Išvažiuodami iš namų sandariai uždarykite langus, balkono duris. Pametę raktus, būtinai pakeiskite spyną.


Statistika per 5 mėn. 2011 m. 2012m.

Vagystės iš privačios nuosavybės 1366 1069

Įsibraunant į gyvenamąsias patalpas 105 140

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų