Pereiti į pagrindinį turinį

Tūkstantmečio odisėja

2008-10-15 09:00 diena.lt inf.
Tūkstantmečio odisėja
Tūkstantmečio odisėja / Organizatorių nuotr.

Pusė kelio įveikta. Lietuvos tūkstantmečio šventės kviesliai sekmadienio vakarą sėkmingai prisišvartavo Sautamptono uoste.

Įveikę 1070 jūrmylių (beveik 1982 km) pirmojo "Tūkstantmečio odisėjos" etapo dalyviai į Jungtinės Karalystės uostamiestį atvyko per 87 val. Čia įgulą nustebino tikrai vasariškas oras. "Dieną temperatūra pakilo net iki 25 laipsnių šilumos. Įgulai tai buvo gera proga išsidžiovinti per audrą permirkusius daiktus. Išlipę į krantą, kur veikė ryšys, visi iškart suskubo skambinti savo artimiesiems – vyrai labai išsiilgę namų. Vienu metu mobiliaisiais telefonais bendravo net 8 įgulos nariai", – pasakojo jachtos "Ambersail" kapitonas Saulius Pajarskas.

Šiaurės jūroje buriuotojams teko ne kartą kovoti su škvalu, o plaukiant per Lamanšo sąsiaurį numigti neleido garsusis Anglijos rūkas. "Lamanšo sąsiauryje laivyba labai intensyvi. Nors jachta aprūpinta šiuolaikinėmis stebėjimo priemonėmis, o radaras fiksuoja visus aplink judančius laivus, norisi savo akimis pamatyti signalines laivų šviesas ir įsitikinti, kad plaukiama saugiu atstumu ir pavojus negresia", – sakė kapitonas.
Į Sautamptoną "Ambersail" atplaukė iš Vokietijos uostamiesčio Kylio, kur įgulos nariai buvo susitikę su Vokietijos lietuvių bendruomenės atstovais. Pirmajame "Tūkstantmečio odisėjos" etape iš Klaipėdos į Las Palmasą (Ispanija) plaukiantiems Lietuvos buriuotojams dar liko įveikti per 1330 jūrmylių (apie 2463 km) atstumą. Numatoma, kad galutinį pirmojo etapo tikslą – Las Palmasą, Lietuvos buriuotojai turėtų pasiekti spalio 22 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų