Pereiti į pagrindinį turinį

Valdiškų pinigų lovys

2009-03-21 09:00
Valdiškų pinigų lovys
Valdiškų pinigų lovys / Evaldo Butkeviačiaus nuotr. Lyderis: "Kauno vandenų" generalinio direktoriaus atlyginimas – apie 10 tūkst. litų.

Kauno valdžiai susidomėjus savivaldybės bendrovių vadovų atlyginimais, "Autrolio" atstovai atkirto, kad tai komercinė paslaptis.

Vakar tarybos kolegija nagrinėjo savivaldybės kontroliuojamų įmonių vadovų atlyginimus ir priedus. "Autrolio" vadovybė vienintelė nepateikė duomenų apie direktoriaus atlygį už darbą. "Jie pareiškė, kad vadovo atlyginimas yra komercinė paslaptis", – paaiškino Įmonių veiklos analizės skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius. Tai sukėlė kolegijos narių nepasitenkinimą.

"Negaliu atsakyti, kodėl taip nutiko, nes esu išvykęs į komandiruotę. Atsakysiu grįžęs pirmadienį", – telefonu paaiškino konservatorių deleguotas "Autrolio" valdybos pirmininkas Paulius Lukševičius.

"Jeigu įmonės valdyba neklauso savivaldybės administracijos direktoriaus ir neteikia informacijos, tai turėtų būti įvertinta. Valdybą reikia keisti", – siūlė vicemeras Steponas Vaičikauskas. Meras Andrius Kupčinskas patikino, kad "Autrolio" valdyboje artimiausiu laiku bus permainų. Apie tai kalbėtasi ir su valdančiosios koalicijos partneriais.

A.Kupčinskas įpareigojo administracijos direktorių Vygantą Gudėną perspėti "Autrolio" vadovą ir įmonės valdybą dėl savavaliavimo.

"Kauno diena" rašė apie konservatorius ir jų artimuosius, dirbančius savivaldybei priklausančioje įmonėje. "Autrolio" valdybos nario konservatoriaus Valentino Šventoraičio žmona Lina Keršytė įmonėje dirba Teisės ir valdymo skyriaus viršininke. Jos tėvas ir V.Šventoraičio uošvis Alfonsas Keršys yra Ūkio skyriaus viršininkas. Buvusi L.Keršytės bendramokslė Evelina Grigaitė vadovauja Tiekimo skyriui. Už pirkimus atsakingas vadybininkas Bartas Sabaliauskas yra savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus Remigijaus Skilandžio giminaitis. Konservatorius R.Skilandis taip pat yra "Autrolio" valdybos narys.

Savivaldybė kontroliuoja trylika akcinių ir uždarųjų akcinių bendrovių, yra penkių savivaldybės įmonių savininkė ir 23 viešųjų įstaigų dalininkė. Pagal pateiktus duomenis brangiausiai apmokamas yra įmonės "Kauno vandenys" direktorius Vilius Burokas. Jam kas mėnesį mokama 10400 litų atlyginimas, neatskaičiavus mokesčių. Bendrovės valdybai pritarus, jam dar gali būti skiriamas 55 proc. atlyginimo dydžio priedas.

Didesnius, negu leistina, vadovų tarnybinių atlyginimų priedus yra nustačiusios įmonės "Kauno gatvių apšvietimas" ir "Automobilių stovėjimo aikštelės". Mero manymu, sunkmečiu priedai negali būti didesni kaip 30 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų