Pereiti į pagrindinį turinį

Vėlinės Kaune koreguoja eismą (eismo schemos)

2010-10-30 11:26
Sutvarkė: šiemet prie Karmėlavos kapinių iškirsti krūmokšniai, kad būtų kur pastatyti automobilius.
Sutvarkė: šiemet prie Karmėlavos kapinių iškirsti krūmokšniai, kad būtų kur pastatyti automobilius. / Tomo Raginos nuotr.

Ir per šias Vėlines prie didžiųjų Kaunio kapinių nusidrieks automobilių spūstys. Viliamasi, kad šiemet jos bus mažesnės, nes į kapines kursuos daugiau autobusų, bus pakeisti ir jų maršrutai.

Manoma, kad šiemet prie kapinių nusitęsiančios automobilių virtinės bus šiek tiek trumpesnės, nes prieš lapkričio 1-ąją yra dvi nedarbo dienos. Vis dėlto neabejojama, kad spūsčių vis tiek nepavyks išvengti, todėl policija prie kai kurių kapinių pakeis automobilių eismo tvarką.

Policininkai, jiems padedantys Šaulių sąjungos nariai ir policijos rėmėjai tris dienas prie kapinių pradės budėti nuo ankstyvo ryto, o kiek bus viešosios tvarkos prižiūrėtojų, priklausys nuo į kapines plūstančių žmonių srauto. Nuo to gali priklausyti ir eismo organizavimas, todėl prašoma klausyti pareigūnų nurodymų.

Šiemet bus lengviau pasistatyti automobilį prie Karmėlavos kapinių. Šalia jų iškirsti krūmokšniai ir jų vietoje galima palikti automobilius. Taip pat suremontuotas per Viešojo saugumo tarnybos pratybų poligoną vedantis vieškelis.

Ir šiais metais prie kai kurių kapinių budės sunkiasvorė technika, kuri padės ištraukti užklimpusias transporto priemones.

"Svarbiausia, kad žmonės automobilių nepaliktų bet kur, o statytų tvarkingai. Nerandantys vietos vairuotojai turėtų pasiteirauti policijos pareigūnų, kurie tikrai patars", – aiškino Kauno apskrities policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Miestiečiai raginami naudotis ir viešuoju transportu. Tradiciškai per Vėlines autobusai važiuos ne tik dažniau, bet ir papildomais maršrutais. Kai kuriais jų kapines bus galima pasiekti ne tik savaitgalį ir pirmadienį, bet ir antradienį. Pirmą kartą važiuos 24 B maršruto autobusai, kuriais galima nuvažiuoti nuo Kauno pilies iki Ledos kapinių. Į Karmėlavos kapines važiuosiantys kauniečiai turėtų atkreipti dėmesį, kad iš Geležinkelio stoties į kapines per Vėlines važiavusių 29A autobusų maršrutas šiemet pervardytas į 1A.

"Iš Geležinkelio stoties į Kauno oro uostą važiuoja 29 ir 29E maršrutų autobusai. Išsigandome, kad 29A maršruto autobusais užsieniečiai nenuvažiuotų į kapines", – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Per Ilguosius savaitgalius, palyginti su įprastomis poilsio dienomis, padaroma gerokai daugiau nusikaltimų, padaugėja viešosios tvarkos pažeidimų, o svarbiausia – gerokai dažniau apvagiami be priežiūros likę butai. Todėl policija prašo visų pasirūpinti ne tik savo turtu ir sveikata, bet ir nebūti abejingų daromiems nusikaltimams.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų