Pereiti į pagrindinį turinį

V.Milėnas: aplinkkelio statybos nesustos

2009-11-12 06:59
V.Milėnas: aplinkkelio statybos nesustos
V.Milėnas: aplinkkelio statybos nesustos / Redakcijos archyvo nuotr.

Sostinės savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas atmeta kelininkų priekaištus, neva miesto valdžia tyčia vilkina vakarinio aplinkkelio projekto finansavimą. Esą kelininkai be reikalo pradėjo informacinį karą.

Bendrovė "Panevėžio keliai", besiskundžianti, kad gavo tik dešimtadalį savivaldybės žadėtų pinigų, V.Milėno manymu, neturi ko skųstis. Esą kelininkai dar gegužę buvo įspėti dėl problemų, susijusių su projekto finansavimu, tačiau į įspėjimus nereagavo.

"Prašėme neplėsti darbų ir apsiriboti Lazdynų tilto rekonstrukcijos darbais, nes nėra finansavimo ir nebus. Jie žinojo viską apie finansavimą, bet vis tiek plėtė darbus, o dabar bando išsireikalauti pinigus", – dienraščiui sakė V.Milėnas.

Paklaustas, kaip savivaldybė elgsis tokiu atveju, jei kelininkai įvykdys savo grasinimus ir sustabdys aplinkkelio darbus, pašnekovas teigė nemanantis, kad šis ultimatumas pavirs kuo nors daugiau nei žodžiai.

Administracijos vadovas pripažino, kad pinigai projektui vėluoja. Tačiau dėl to esą kalta ankstesnė sostinės valdžia, su "Panevėžio keliais" pasirašusi aplinkkelio projekto įgyvendinimo sutartį, kuri negali užtikrinti pakankamo finansavimo. Esą buvo planuota, kad projektui iš savivaldybės privatizavimo fondo bus skirta 10 mln. litų, tačiau tokie planai gerokai prasilenkė su realybe. Mat savivaldybė šiemet pardavė turto vos už 6 mln. litų – tokios sumos nepakanka ne tik aplinkkeliui, bet ir kitoms sritims, numatytoms finansuoti iš privatizavimo fondo.

V.Milėno teigimu, šiaip taip pavyko sutarti, kad maždaug 100 mln. litų bus perkelta iš tolesniam etapui finansuoti skirtų lėšų ir taip užtikrinti, kad darbai nesustos. Pasak jo, ginčai su kelininkais bus sprendžiami kitą savaitę, kai iš komandiruotės Kinijoje grįš už miesto transporto infrastruktūrą atsakingas vicemeras Romas Adomavičius.

Primename, kad "Panevėžio keliai" grasina vakarinio aplinkkelio statybos darbus sustabdyti dar iki šių metų pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų