Pereiti į pagrindinį turinį

Po įvykių Vilniaus centre šauliui pareikšti įtarimai: teisėsauga prašo pagalbos

2024-10-11 12:14

Prokuratūra prašys suimti ketvirtadienį Vilniaus centre, kaip įtariama, du policininkus šūviais sužeidusį ir advokatą nušovusį vyrą.

Apie tai penktadienį pranešė prokuratūra.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime spaudai, 1962 metais gimusiam vyrui pareikšti įtarimai dėl tarnybos pareigas vykdančio asmens nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

„Įvertinęs šiuo metu surinktus ikiteisminio tyrimo duomenis, tyrimui vadovaujantis prokuroras kreipsis į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo“, – nurodo prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, tyrimą atlieka Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Teisėsauga taip pat paskelbė prašanti asmenis, kurie tapo šūviais pasibaigusio incidento Vilniaus centre liudytojais, pasidalinti turima informacija. Siekiant surinkti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus duomenis bei nustatyti objektyvias nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes, teisėsaugos pareigūnai prašo įvykio liudytojų pasidalinti jų turima filmuota medžiaga su policijos tyrėja el. paštu [email protected] .

ELTA primena, kad ketvirtadienį, 10.23 val., gautas pranešimas, jog pareigūnams atvykus į Vilniuje, Vasario 16-osios gatvėje esantį butą, kuriame turėjo būti spręsti su asmens iškeldinimu iš namų susiję klausimai, vyras paleido šūvius į policininkus.

Policijos duomenimis, per incidentą pašauti du policijos pareigūnai, įtariamasis – 62 metų amžiaus vyras užsibarikadavo bute, tačiau vėliau buvo sulaikytas.

Incidento metu nušautas advokatas Leonid Pčelincev, kuriam buvo 69-eri.

Kaip ketvirtadienį žurnalistams sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, įtariama, kad vyras į pareigūnus šaudė iš nelegaliai laikyto šaunamojo ginklo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Pan oček

Kaip tai?Pareikšti įtarimai.Tai ką niekas nematė,kad jis šaudė?
1
0
Mental 💩

Gaila kad abieju nenusove
0
0
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų