Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečių šeimoms džiugi žinia: baigiamas statyti darželis Pilaitėje

2024-08-05 10:01

Sostinei plečiantis, kasmet vis daugiau jaunų vilniečių šeimų laukia darželio šalia namų. Itin sparčiai augančiame Pilaitės rajone per metus pastatytas lopšelis-darželis. Planuojama, kad jis bus atvertas jau po kelių mėnesių ir jį lankys iki 320 vaikų: 16 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių.

„Tai labai lauktas Pilaitės bendruomenės poreikius atliepiantis džiugus mūsų darbų rezultatas. Šiame mikrorajone nemažai gyventojų rytais ir vakarais veža savo vaikus į gretimose seniūnijose įsikurusius Pašilaičių ir Verkių seniūnijos darželius. O ten, kaip žinia – vienos iš didžiausių eilių į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Džiugu, kad situacija pagaliau sprendžiasi – rajono darželiai priims daugiau savo teritorijų vaikų, tėveliams reikės mažiau vargti vežiojant savo atžalas, o vaikučiai augs saugioje savo rajono aplinkoje. Tai bus pirma šią kadenciją mūsų atidaroma puiki ugdymo įstaiga, kurios pavadinimą netrukus kviesime išsirinkti pačius Pilaitės gyventojus“, – sakė Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

Moderniame dviejų aukštų U formos daugiau kaip 3 tūkst. kv. m pastate įrengtos universalių matmenų ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų grupės, administracinės ir pagalbinės patalpos, sporto (aktų) salė, valgykla ir kt. Priestate – nedidelis baseinas mažyliams su visa reikiama technika. Turintiems specialiųjų poreikių įrengtas liftas. Vidiniame kieme įkurta terasa renginiams, sporto užsiėmimams.

Moderniame ir šiuolaikiškame darželyje sukurta jauki aplinka ir maksimaliai išnaudotos pastato vidaus erdvės, kad vaikai turėtų galimybę saugiai judėti ne tik savo grupėje, bet ir galėtų tyrinėti juos supančią aplinką, joje žaisti. Ugdymo procesui ir meninei raiškai bus suprojektuoti ergonomiški, daugiafunkciai baldai, numatytos išmaniosios lentos grupėse.

S. Žiūros nuotr.

Vidinė darželio-lopšelio kiemo teritorija bus skirta nevaržomam vaikų judėjimui ir bendravimui tarpusavyje. Kieme įrengtoje terasoje vyks bendruomenės renginiai, sporto užsiėmimai, čia bus galima muzikuoti specialiais lauko instrumentais. Kiekviena grupė turės po atskirą stoginę su jai priskirtais žaidimų įrenginiais. Skatinant vaikų pažinimą, darželio lauko erdvėje numatytos specialios vietos, kuriose galės būti auginamos gėlės, prieskoniniai ar lapinių augalų darželiai.

Naujasis darželis-lopšelis Pilaitėje išskirtinis tuo, kad turės baseiną. Visas baseino korpusas bus apželdintas vijokliais.

Šiuo metu Pilaitėje veikia du darželiai: Pilaitukas ir Gilužis. Juos šiuo metu lanko 664 vaikai. Planuojama, kad registracija ir priskyrimas į grupes prasidės gruodį, o duris ugdymo įstaiga atvers anksčiau nei planuota – 2025 m. sausį.

Didžiausia darželius šiuo metu yra laukiančių į darželius vaikų eilė (apie 400) šiuo metu yra Pilaitėje. Šiuo metu jau baigiamas projektuoti ir prasidės dar vieno darželio Pilaitėje (Pajautos gatvėje) statybos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų