Pereiti į pagrindinį turinį

Vyresnysis patarėjas: Bangladešo premjerės atsistatydinimas yra įmanomas

2024-08-05 12:06 diena.lt inf.

Vienas Bangladešo ministrės pirmininkės Sheikh Hasinos vyresnysis patarėjas pirmadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad gali būti, jog neramumus išgyvenančios šalies lyderė atsistatydins.

Sheikh Hasina
Sheikh Hasina / Scanpix nuotr.

„Padėtis yra tokia, kad tokia galimybė yra, tačiau nežinau, kaip tai nutiks“, – sakė artimas premjerės patarėjas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Tuo metu Sh. Hasinos sūnus paragino šalies saugumo pajėgas užkirsti kelią bet kokiam pasikėsinimui perimti valdžią, šimtams tūkstančių protestuotojų reikalaujant jos atsistatydinimo.

„Jūsų pareiga – užtikrinti mūsų žmonių ir mūsų šalies saugumą bei laikytis konstitucijos“, – feisbuke išplatintame pareiškime teigė JAV gyvenantis Sajeebas Wazedas Joy'us.

„Tai reiškia, kad turite neleisti nė minutei ateiti į valdžią jokiai neišrinktai vyriausybei, tai jūsų pareiga“, – priduriama jame.

Anot šaltinio, Bangladešo ministrė pirmininkė išvyko iš sostinėje Dakoje įsikūrusios rezidencijos dėl masinių protestų.

„Ji ir jos sesuo išvyko iš Ganabhabano (oficialios premjerės rezidencijos) į saugesnę vietą, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis. – Ji norėjo įrašyti kalbą. Tačiau jai nepavyko to padaryti.“

Praėjusį mėnesį prasidėję mitingai prieš įdarbinimo valstybės tarnyboje kvotas peraugo į vienus didžiausių neramumų per 15 Sh. Hasinos valdymo metų ir peraugo į platesnio masto raginimus 76-erių premjerei atsistatydinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų