Pereiti į pagrindinį turinį

Tarnybų sujudimas Kleboniškyje: prieš paleidžiant grasintoją – teisėsaugininkų apsidraudimas

2024-08-05 15:51 diena.lt inf.

Savaitgalio šeimos drama Kleboniškyje, kurią sprendžiant Kauno teisėsaugininkams prireikė „Aro“ pagalbos, kaip ir tikėtasi, virsta teisiniu galvosūkiu.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Kaip jau rašyta, sekmadienį apie 21.15 val. Kauno policija sulaukė 50-metės moters pranešimo, kad ginčo namuose metu ją grasino nušauti bendraamžis sutuoktinis.

Užfiksavus, kad įtariamasis – galimai ginkluotas, Kauno policija dėl viso pikto išsikvietė pagalbon Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnus.

Anot Kauno policijos atstovės, ši specializuota pagalba susitvarkė su užduotimi be problemų.

Kaip jau pranešta, po sulaikymo įtariamajam nustatytas beveik vidutinis – 1,42 promilių girtumas.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas. Įtariamojo namuose policija rado ir paėmė tris jo teisėtai laikytus pistoletus.

Asociatyvi I. Gelūno / BNS nuotr.

Apklaustas šiandien po išsiblaivinimo policijos areštinėje, sulaikytasis neigė grasinęs nušauti sutuoktinę. O, ar yra šio įvykio liudytojų, teisėsaugininkai atskleisti nelinkę. Kaip ir, kodėl įtariamajam prireikė net trijų pistoletų.

Nepasitvirtino ir pagrindinės tokiais atvejais prielaidos, kad šis asmuo – verslininkas arba buvęs pareigūnas. Paaiškėjo, kad jis tėra samdomas vienos bendrovės, kurioje dirba kartu su sutuoktine, darbuotojas.

Pareiškus sulaikytajam įtarimą dėl grasinimo nužudyti, šiandien kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosiosios priemonės jam – įpareigojimo gyventi skyrium nuo nukentėjusiosios, skyrimo. Šis įpareigojimas paprastai būna taikomas kartu su draudimu nesiartinti ir prie nukentėjusio asmens tam tikru atstumu. Arba neieškoti su nukentėjusiu asmeniu jokių ryšių bei nesilankyti nurodytose vietose, kuriose jis būna. Tiesa, neaišku, kaip bus šiuo atveju, turint galvoje, kad sutuoktiniai dirba vienoje bendrovėje.

Teismui priėmus sprendimą, įtariamasis bus paleistas iš areštinės, nes jokių kriminalinių uodegų jis neturi. Policijos atstovės teigimu, nebuvo iki šiol jos kolegoms žinomas ir šių sutuoktinių adresas Kleboniškyje – Viešios gatvėje, kuri, parduodant nekilnojamąjį turtą, įvardijama kaip prestižinis gyvenamųjų namų kvartalas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų