Pereiti į pagrindinį turinį

Kvalifikaciją įveikęs V. Lendelis – kitame olimpinio dviračių treko sprinto etape

2024-08-07 15:41 diena.lt inf.

Dviračių treko sprinto rungtyje Paryžiuje startavo ir lietuvis Vasilijus Lendelis.

V. Dranginio / LTOK nuotr.

Kvalifikacijoje V. Lendelis išvystė vidutiniškai 75,149 km/h greitį ir distanciją įveikė per 9,581 sek. bei bendroje įskaitoje užėmė 19-ąją vietą, kas lėmė patekimą į kitą etapą. Į jį pateko 24 sportininkai.

Varžybose užfiksuoti vienas po kito netikėti pasiekimai – iš pradžių per 9,152 sek. distanciją nuvažiavo Mikhailas Jakovlevas iš Izraelio, tai tapo olimpiniu rekordu.

Ilgai šis rekordas neišsilaikė, mat netrukus australas Matthew Richardsonas pagerino ir olimpinį, ir pasaulio rekordą (9,091 sek.).

Tačiau ir šįkart abu rekordai dar kartą buvo pagerinti – olandas Harrie Lavreysenas užfiksavo 9,088 sek. ir šiuo metu yra greičiausias.

V. Lendelis yra olimpinių žaidynių debiutantas su dar 29 dviratininkais varžėsi sprinto rungtyje. Įveikęs atrankos lenktynes, kuriose visi dalyviai iš eigos rungėsi 200 m distancijoje, lietuvis toliau pateko į 1/32 finalo etapą.

Pirmąją varžybų dieną iš viso bus surengtos net septynios sprinterių lenktynės, po kurių paaiškės aštuoni dviratininkai, ketvirtadienį tęsiantys kovą dėl medalių.

V. Lendelis – antrasis jo šeimos olimpietis. 2021 m. Tokijuje lenktyniavo šį kartą savo vyrą į Paryžių atlydėjusi Miglė Lendel, kartu su Simona Krupeckaite iškovojusi penktąją vietą komandų sprinte.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų