Pereiti į pagrindinį turinį

Namų atnaujinimas be didelių investicijų – spėsite dar šią vasarą

2024-08-07 15:41 diena.lt inf.

Net ir trumpų atostogų metu galima pabaigti ilgai atidėliotus smulkius remonto darbus ar suteikti naujų spalvų namų interjerui, nesugaištant per daug laiko bei nepaploninant piniginės. Smulkios detalės jūsų kambarius pakeis neatpažįstamai, o mažos gudrybės padės sutaupyti.

„Pexels“ nuotr.

Prekybos tinklo „Senukai“ ekspertai dalijasi praktiniais patarimais, kaip paprastai ir ekonomiškai atnaujinti namus vasaros atostogų metu.

Geresniam komfortui – smulkūs remonto darbai

Smulkūs remonto darbai gali žymiai pagerinti komfortą, patobulinti namų išvaizdą ir palengvinti buitį. Šiems nesunkiai atliekamiems remonto darbams galima rasti laiko vasaros atostogų metu:

1. Pritvirtinkite atsiklijavusias sandarinimo juostas arba pakeiskite jas naujomis aplink vonią, kriaukles bei langus. Užsandarinti tarpai padės išvengti nutekančio vandens daromos žalos ir padidins energijos vartojimo efektyvumą.

2. Suremontuokite klibančias durų rankenas arba neveikiančias spynas: priveržkite atsilaisvinusius varžtus, sutepkite judančias dalis arba pakeiskite senas spynas ir rankenas naujomis.

3. Sutvarkykite varvančius čiaupus, pakeisdami susidėvėjusias veržles ir sandarinimo žiedus arba priverždami atsipalaidavusias jų dalis.

4. Sutepkite girgždančias duris: durų vyrių kaiščių sutepimas specialiomis priemonėmis pašalina nemalonų garsą ir užtikrina sklandų veikimą.

5. Pakeiskite suskilusias arba trūkstamas plyteles: nuėmę pažeistą plytelę, nuvalykite taisomą vietą, užtepkite naujų klijų ir pritvirtinkite naują plytelę.

6. Užtaisykite mažas skyles, įbrėžimus ir įtrūkimus sienose, užtepę juos nauju glaistu ar užpildu, nušlifavę ir naujai nudažę suremontuotą vietą.

7. Sutaisykite arba atnaujinkite šviestuvus: pakeiskite perdegusias lemputes, priveržkite atsilaisvinusias armatūras ir nuvalykite arba pakeiskite pasenusius arba pažeistus gaubtus.

8. Išvalykite arba pakeiskite šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo filtrus – taip užtikrinsite geresnę oro kokybę ir efektyvesnį įrenginių veikimą.

9. Atnaujinkite skiedinio linijas vonioje, kur reikia užtepkite naują skiedinį: tai apsaugos nuo nutekėjusio vandens daromos žalos, kai per susidariusius įtrūkimus ar tarpus patenkantis vanduo palaipsniui prasiskverbia per sienas ir jų viduje gali atsirasti pelėsis.

10. Įsirenkite tinklelį ant durų ir langų, kuris padės vėdinti patalpas ir ne tik apsaugos namus nuo musių, uodų ir kitų vabzdžių, bet ir nuo lapų ar pūkų. Jei tokius tinklelius jau turite, tačiau ant jų atsirado pažeidimų, užtaisykite atsiradusias skylutes.

Perdažytos sienos – šviežumo įspūdžiui sustiprinti

Nors didžiąją dalį vidaus remonto darbų galima atlikti visus metus, bet šaltuoju metų laiku kai kurie darbai gali vykti lėčiau, nes, pavyzdžiui, esant vėsesniam orui, sienos apdailos medžiagos džiūsta lėčiau.

Sienų perdažymas yra vienas veiksmingiausių būdų atšviežinti interjerą. Pasirinkę tinkamas spalvas ir naudodami šiuolaikiškus inovatyvius dažus, lengvai sukursite šviesesnius bei jaukesnius namus.

Nusprendus atnaujinti namų sienas, „Senukų“ ekspertai rekomenduoja rinktis šviesius, neutralius tonus, kad namų erdvės atrodytų didesnės ir patrauklesnės. Norint pagyvinti interjerą, atkreipkite dėmesį į ypač madingus žemiškai žalios spalvos tonus – gamtos įkvėpti atspalviai sukuria raminančią ir jaukią aplinką.

Šiuo metu labai populiari ir gili, sodriai mėlyna spalva. Ji gali suteikti kambariui rafinuotumo ir elegancijos. Visgi ryškiomis spalvomis nereiktų piktnaudžiauti: rekomenduojama ryškiau dažyti vieną akcentinę sieną ar pasirinkti atsikartojančio ryškaus atspalvio dekoro elementus.

„Senukų“ ekspertai atkreipia dėmesį, kad populiarėja įvairiomis inovacijomis pasižymintys dažai:

· itin greitai džiūstantys dažai padeda sutapyti laiko, nes dažant keliais sluoksniais reikia trumpiau laukti, kol bus galima pradėti dengti naują dažų sluoksnį,

· ekologiški dažai turi mažai lakių organinių junginių, yra netoksiški, todėl ypač tiks namuose, kur yra vaikų ar gyvūnų, o kosmetinio remonto metu visi šeimos nariai neišsikelia iš namų,

· šlapiam valymui atsparūs dažai savo sudėtyje turi stiklo keramikinių dalelių užpildą, todėl nuo šiais dažais nudažytų paviršių lengvai pašalinsite įvairius nešvarumus ir dėmes,

· antimikrobinių savybių turintys dažai neleidžia daugintis bakterijoms ir pelėsiui, idealiai tinka vonios kambariams ir virtuvėms,

· specialūs magnetiniai dažai leidžia atsiskleisti jūsų kūrybiškumui: ant šiais dažais padengto ploto galite pritvirtinti magnetus, segti vaikų piešinius ar nuotraukas, piešti kreida ar žymėtis priminimus, kurie palengvins buitį.

Specialistai pataria, kad dažymui tinkamiausia oro temperatūra yra nuo 10 iki 30 laipsnių. Taip pat svarbu užtikrinti tinkamą vėdinimą dažomoje patalpoje, kad dažai greitai ir tolygiai džiūtų. Naudokite gerą apšvietimą, kad aiškiai matytumėte dažomas vietas. Dažymui reikalingą papildomą įrangą kaip, pavyzdžiui, kopėčias galite išsinuomoti iš „Senukų“.

Mažos gudrybės efektyviam rezultatui

Paprastas būdas pastebimai atnaujinti namus – pakeisti senus kambario šviestuvus naujais ir stilingais modeliais. Taip bendras erdvės vaizdas iškart pasikeis.

„Senukų“ ekspertai pastebi, kad klientai vis dažniau renkasi naujais moderniais modeliais pakeisti smulkias apdailos detales: pavyzdžiui, spintelių ar stalčių rankenėles, durų rankenas.

Tokių interjero detalių kaip kilimėliai, užuolaidos, pagalvės ir antklodės atnaujinimas taip pat padeda į namus įnešti naujos gyvybės bei įvesti naujų spalvų ir raštų į pabodusį interjerą.

Kambarį pagyvinti gali ir nauji kambariniai augalai. Iš plataus prekybos tinklo parduotuvėse pristatomo augalų asortimento lengva išsirinkti labiausiai tinkantį variantą tiek užkietėjusiems augalų mylėtojams, tiek pradedantiesiems.

Namus atnaujinti padės nauji paveikslai, skulptūros, vazos ir kiti dekoratyviniai elementai. Jei norite namų erdvę paversti didesne ir šviesesne, įsigykite veidrodį ir jį kabinkite ten, kur jis atspindėtų į patalpą patenkančią šviesą. Sienų dekoro elementams tvirtinti iš „Senukų“ galite išsinuomoti reikiamo tipo grąžtus.

Jei nekyla ranka gręžti sienų, bet norite išnaudoti laisvą erdvę ant jų, rekomenduojama rinktis plaukiojančias sienines lentynas, kuris ypač lengva pritvirtinti. Ant jų galima eksponuoti jau turimus daiktus: pavyzdžiui, knygas meniškais viršeliais, įrėmintas didesnio formato nuotraukas, statulėles ar kitus dekoratyvius daiktus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų