Pereiti į pagrindinį turinį

Teisme – senolę pražudžiusio vilkiko vairuotojo byla: esą jis pėsčiosios nematė

2024-08-07 16:06 diena.lt inf.

Šiaulių apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Šiaulių miesto gyventojas kaltinamas tuo, kad vairuodamas vilkiką miesto centre sukėlė eismo įvykį, kurio metu žuvo garbaus amžiaus šiaulietė.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / E. Ovčarenkos/BNS nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Erika Girgždienė.

Nelaimė įvyko šių metų vasario 28 dieną, apie 11 val., kai pačiame Šiaulių centre iš statybvietės, esančios Trakų gatvėje, išsukdamas vilkikas kliudė pėsčiąją ir mirtinai sužalojo.

38 numeriu pažymėto Trakų gatvės buvusio pastato vietoje yra segmentine tvora aptverta teritorija, kurioje yra griovimo darbų aikštelė ir neužtvertas įvažiavimas į šią teritoriją.

Surinkta duomenų, kad statybines atliekas sunkvežimiu vežęs kaltinamas vairuotojas suko iš statybvietės teritorijos į kairę pusę (link Ežero gatvės), o tuo pat metu įvažiavimą į statybvietę norėjo pereiti senolė, kurios judėjimo kryptį jis kirto.

Ikiteisminio tyrimo metu sunkvežimio vairuotojas teigė nematęs pėsčiosios.

Atliekant tyrimą apklausti įvykio liudininkai, atliktas sudėtingas eksperimentas bei ekspertinis tyrimas.

Ekspertinio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, prieš įvažiuodamas į gatvę iš statybvietės teritorijos, praleisdamas pėsčiąją, kuri artėjo jam iš dešinės, turėjo techninę galimybę išvengti šio eismo įvykio.

Surinkus tyrimui reikšmingus duomenis, vairuotojas šių metų birželio 25 d. apklaustas įtariamuoju.

Vairuotojui pareikšti kaltinimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo žmogus.

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų