Pereiti į pagrindinį turinį

A. Dulkys pastebi savo ir A. Pečkausko išvaizdos panašumą: Jėzau, kad tik prezidentas nesumaišytų

Iš sveikatos apsaugos ministro pareigų atleistas Arūnas Dulkys surengė viešą atsisveikinimą ir ministerijos perdavimą savo viceministrui Aurimui Pečkauskui. Komandą paliekantis A. Dulkys ir graudinosi, ir juokavo, kad tik prezidentas Gitanas Nausėda nesupainiotų, nes su A. Pečkausku jiedu panašūs. O naujasis sveikatos apsaugos ministras žada tęsti pradėtus darbus ir neketina stabdyti ministerijos darbuotojams perkamo papildomo sveikatos draudimo.

R. Riabovo / BNS nuotr.

Dažniausiai A. Dulkys ministerijos laiptais pas žurnalistus lipdavo per COVID-19 pandemiją. Tiesa, karantinui pasibaigus eteryje jis rodėsi retai, o antradienį su pareigomis atsisveikino.

A. Dulkys teigė, kad kol kas darbinių planų neturi, artimiausiu metu žada atostogauti ir leisti laiką su šeima. O visiems padėkojęs – susigraudino.

37 metų A. Pečkauskas – gydytojas, anksčiau Kauno klinikose dirbo anesteziologu-reanimatologu. Pirmtako darbus jis ketina tęsti.

Tai konfūzas yra viena, bet, matyt, kai mes kalbame apie kompetencijų pritraukimą, ypač į viešąjį sektorių, tai yra motyvacinių priemonių dalis.

A. Pečkauskas paklaustas, kiek kartų pasinaudojo ministerijos suteiktu privačiu sveikatos draudimu, atsakė: „Nepasinaudojau, nes tiesiog nebuvo tokio poreikio“.

Ministerijos darbuotojams nupirkto papildomo sveikatos draudimo A. Pečkauskas taip pat nesiruošia atšaukti. Nors visuomenėje tai ir sukėlė konfūzo: ar Sveikatos apsaugos ministerija nepasitiki savo kuruojama sveikatos apsaugos sistema?

„Tai konfūzas yra viena, bet, matyt, kai mes kalbame apie kompetencijų pritraukimą, ypač į viešąjį sektorių, tai yra motyvacinių priemonių dalis. Šiame etape sutarčių neplanuojame nutraukti. Na, kai ateis sekantis politinis ciklas, matyt, tuos sprendimus galės priimti“, – kalbėjo paskirtasis sveikatos apsaugos ministras A. Pečkauskas.

Prezidento reikalavimu, su A. Dulkiu atleistas ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Jo pareigas perima Seimo narys, konservatorius Kazys Starkevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nauji ministrai Seime prisieks kitą savaitę. Iki tol jie dar paskirtieji ministrai.

Ingrida Šimonytė teigė, kad ji pati atleistiems ministrams priekaištų neturėjo.

Atėjome į rinkiminį tango, o tango, žinote, šokamas dviese, reikia, kad ten labai gerai visi šokantieji sutartų.

„Jeigu visą šitą laikotarpį, kai reikia iš esmės Vyriausybei sklandžiai pabaigti savo šitos kadencijos darbus, nieko kito daugiau ministrams neteks daryti kaip tiktai gaišti laiką atsimušinėjimams ir pasiteisinimui ar pasiaiškinimui, tai man atrodo, kad tai nėra racionalus darbo laiko naudojimas“, – teigė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Nors privačiai I. Šimonytės priekaištų būta, tik juos A. Dulkiui nedrąsu pacituoti.

Prezidentūros kritikos A. Dulkys sulaukdavo dėl sveikatos priežiūros reformos įgyvendinimo, neatsižvelgimo į medikų bendruomenės pastabas.

„Atėjome į rinkiminį tango, o tango, žinote, šokamas dviese, reikia, kad ten labai gerai visi šokantieji sutartų“, – sakė A. Dulkys.

Pastebima, kad A. Pečkauskas į A. Dulkį panašus ir iš išvaizdos, jiedu renkasi net ir panašius kaklaraiščius.

„Jėzau, kad tik prezidentas nesumaišytų“, – juokavo A. Dulkys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų