Pereiti į pagrindinį turinį

Naujasis Bangladešo policijos vadas žada ištirti nužudymus, atsiprašo už pareigūnų elgesį

2024-08-07 18:51 diena.lt inf.

Naujai paskirtas Bangladešo policijos vadas trečiadienį atsiprašė už pareigūnų elgesį per mirtinus protestus ir pažadėjo atlikti nešališką tyrimą.

AFP nuotr.

„Esame pasiryžę sąžiningai ir nešališkai ištirti kiekvieną neseniai įvykdytą studentų, paprastų žmonių ir policijos pareigūno nužudymą“, – žurnalistams sakė policijos generalinis inspektorius Mainulas Islamas.

Jis buvo paskirtas antradienį po to, kai iš Bangladešo pabėgo ilgametė ministrė pirmininkė.

„Per dabartinius protestus (...) ankstesni atsakingi pareigūnai nesugebėjo atlikti savo pareigų taip, kaip tikėjosi tautiečiai, – pridūrė jis. – Aš, kaip policijos vadas, už tai atsiprašau Bangladešo policijos vardu.“

Jis taip pat sakė, kad paprašė policijos padalinių nutraukti streiką ir grįžti į darbą ketvirtadienį, kai Nobelio premijos laureatas Muhammadas Yunusas (Muhamadas Junusas) turėtų grįžti į šalį vadovauti laikinajai vyriausybei.

Per ilgas savaites trukusius protestuotojų ir saugumo pajėgų susirėmimus prieš pirmadienį pasitraukiant buvusiai premjerei Sheikh Hasinai (Šeich Hasinai) žuvo daugiau kaip 400 žmonių.

Tarp pirmadienį į ligoninę Dakoje atvežtų 44 žuvusiųjų kūnų dauguma buvo jauni vyrai ir beveik visi buvo su šautinėmis žaizdomis.

Pirmadienis buvo daugiausiai aukų pareikalavusi diena nuo neramumų pradžios liepą.

Nuo tada, kai Sh. Hasina pabėgo, policija pranešė, kad minios pradėjo keršto išpuolius prieš jos sąjungininkus, taip pat prieš policijos nuovadas ir pareigūnus.

Policijos profsąjungos nurodė, kad jų nariai antradienį paskelbė streiką, kol bus užtikrintas pareigūnų saugumas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų