Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijos karo ekspertas: įvykiai Kursko srityje turi operatyvinę reikšmę

2024-08-07 19:02

Įvykiai su Ukraina besiribojančioje Rusijos Kursko srityje turi ne tik simbolinę, bet ir praktinę reikšmę Ukrainai, „Ukrinform“ korespondentui sakė Vokietijos Bundestago įstatymų leidėjas ir gynybos politikos ekspertas Roderichas Kiesewetteris.

Roderichas Kiesewetteris
Roderichas Kiesewetteris / Scanpix nuotr.

„Ukrainos sėkmė Kursko srityje turi ne tik simbolinę reikšmę, bet ir karinį strateginį ar bent jau operatyvinį poveikį“, – sakė buvęs Vokietijos kariuomenės Bundesvero generalinio štabo pulkininkas.

Jo vertinimu, karinėmis operacijomis Kurske siekiama, kad Rusijos pajėgos būtų surištos rajone ir patirtų didelių nuostolių, taip būtų sumažintas spaudimas fronto linijose, nes Rusija bus priversta išlaikyti savo karinius pajėgumus rajone ir net juos sustiprinti atitraukiant kariuomenę iš kitų krypčių. Tai taip pat gali sustabdyti arba apriboti Rusijos aviacijos reidus, rengiamus iš Kursko srities oro erdvės. 

„Ukraina imasi kryptingų veiksmų prieš vadinamuosius Rusijos placdarmus, iš kurių Rusija puola Ukrainą“, – sakė Vokietijos politikas.

Rugpjūčio 6 d. Rusijos „Telegram“ kanaluose pasirodė pranešimai apie Kursko srityje prie Ukrainos sienos vykstančius mūšius. Buvo sakoma, kad Ukrainos kariškiai „įsiveržė“ į regioną.

Ukrainos kariuomenė nepaskelbė jokių oficialių pareiškimų šiuo klausimu.

Karo tyrimų instituto (ISW) ekspertai išanalizavo Rusijos pranešimus apie tariamą įsiveržimą ir padarė išvadą, kad vietos valdžios visuomenei pateikiama įvykių versija skiriasi nuo to, ką sako Rusijos gynybos ministerija ir Federalinė saugumo tarnyba (FST).

Pasak Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro vadovo Andrijaus Kovalenkos, Rusijos propagandistams pavesta nukreipti visuomenės dėmesį nuo įvykių Rusijos Kursko srityje į mūšius Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse.

 

Daugiau naujienų