Pereiti į pagrindinį turinį

K. Starkevičius ŽŪM paliks dirbti viceministrą V. Tomkų, kanclerį V. Aleknavičių

2024-08-08 09:26

Naujai paskirtas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sako, kad iš jo pirmtako Kęstučio Navicko komandos Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) liks dirbti viceministras Vytenis Tomkus ir kancleris Valdas Aleknavičius.

Kazys Starkevičius
Kazys Starkevičius / A. Ufarto / ELTOS nuotr.

„Paskirtas yra Tomkus –  tikrai matau kompetenciją, (V. Tomkus – BNS) ilgametis Kaišiadorių meras, toks jaunystės ir patirties proveržis yra. Ir Aleknavičius, kancleris, jis taip pat jau yra mano komandoje. Mes jau susitinkame“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė K. Starkevičius.

„Viceministrai buvo keturi, jų tiek tikrai nereiks. Dirbdamas dar (buvusio premjero Andriaus Kubiliaus – BNS) Kubiliaus vyriausybėje 2008–2012 metais dirbo trys viceministrai, nes buvo krizė. Dabar nei krizė, nei nieko. Dar vieną viceministrą ar viceministrę tikrai reiks priimti. Pabandysime dirbti šiek tiek taupiau“, – teigė jis.

Vėliau K. Starkevičius BNS patikslino, kad jo komandoje iš viso dirbs du viceministrai – kartu su V. Tomkumi jo kabinete turėtų dirbti dar viena viceministrė moteris.

„Kalbu apie biurokratijos mažinimą, tai biurokratiją mažinti pirmiausia reikėtų pradėti nuo savęs“, – BNS ketvirtadienį sakė K. Starkevičius.

ŽŪM vadovaujant K. Navickui, viceministrais, be V. Tomkaus, dirbo Donatas Dudutis, Vytautas Abukauskas ir Egidijus Giedraitis.

K. Starkevičius ministru pradės dirbti nuo antradienio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų