Pereiti į pagrindinį turinį

Iranas atmeta Vakarų raginimus nebegrasinti Izraeliui

2024-08-13 11:11 diena.lt inf.

Iranas antradienį atmetė Vakarų raginimus nebegrasinti kerštu Izraeliui už palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh nužudymą Teherane.

Scanpix nuotr.

„Prancūzijos, Vokietijos ir Britanijos, kurios neprieštaravo tarptautiniams sionistų režimo (Izraelio) nusikaltimams, pareiškime begėdiškai prašoma Irano nesiimti atgrasomųjų veiksmų prieš režimą, pažeidusį jo (Irano) suverenumą ir teritorinį vientisumą“, – sakoma iraniečių Užsienio reikalų ministerijos atstovo Nassero Kanani pareiškime.

„Tokiam pageidavimui trūksta politinės logikos, (jis) neatitinka tarptautinės teisės principų ir taisyklių, ir reiškia viešą bei praktinę paramą“ Izraeliui, teigė atstovas.

Iranas ir jo sąjungininkai kaltina Izraelį dėl I. Haniyeh nužudymo liepos 31 dieną, kai jis lankėsi Teherane dėl iraniečių prezidento Masoudo Pezeshkiano inauguracijos. Izraelis to nekomentuoja.

Vakarų diplomatai siekia užkirsti kelią dideliam konfliktui Artimuosiuose Rytuose, kur ir taip tvyro didžiulė įtampa dėl Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože.

Pirmadienio pareiškime JAV ir jų sąjungininkės Europoje paragino Iraną atsisakyti nuolatinių grasinimų užpulti žydų valstybę.

„Paraginome Iraną atsisakyti nuolatinių grasinimų surengti karinį išpuolį prieš Izraelį ir aptarėme rimtus padarinius regiono saugumui, jei toks išpuolis įvyktų“, – sakoma bendrame Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir JAV pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų