Pereiti į pagrindinį turinį

Sureagavo į diskusijas dėl galimybės premjero pareigas eiti R. Žemaitaičiui: dalintis postus anksti

2024-08-13 11:26

Viešojoje erdvėje kilus diskusijoms dėl galimybės partijos „Nemuno aušra“ lyderiui Remigijui Žemaitaičiui eiti premjero pareigas, Prezidentūra sako, kad apie tokius svarstymus kalbėti yra pernelyg anksti.

„Dalintis postus likus dviem mėnesiams iki rinkimų – pernelyg ankstyva. Tik rinkėjams išreiškus savo valią, bus galima kalbėti apie potencialius kandidatus ir vertinti jų galimybes“, – Eltai perduotame komentare teigė šalies vadovo patarėjas Tomas Beržinskas.

ELTA primena, kad spalį vyksiančių Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminė, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Šios partijos pirmininkas R. Žemaitaitis taip pat pareiškė matantis galimybę bendradarbiauti. Be to, neslėpė jis, save matytų tiek ministro, tiek premjero kėdėje. Visgi, anot eksparlamentaro, Vyriausybei jis imtųsi vadovauti tada, jei prezidentas parodytų atitinkamą poziciją.

„Sprendimas yra prezidento rankose. Manau, kad Lietuvoje aukščiausia institucija yra prezidentas, pagal Konstituciją. Jei prezidentui tiktų, jei prezidentas išreikš tokią poziciją – tai būtų kertinis akmuo dėl ko aš eičiau“, – praėjusią savaitę teigė R. Žemaitaitis.

Į svarstymus dėl bendradarbiavimo sureagavo ir opozicinės partijos. Jų teigimu bendram darbui gali trukdyti buvusio parlamentaro populizmas ir neapgalvoti pareiškimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų