Pereiti į pagrindinį turinį

„Blue/Yellow“ ramina sukrėstą visuomenę: nė vienas Ukrainai skirtas euras nedingo ir nedings

2024-08-13 11:51 diena.lt inf.

Aiškėja nauji faktai dėl skandalo, sukrėtusio platformą „Contribee“. Skirmantas Malinauskas paviešino informaciją, kad vienas pagrindinių „Contribee“ akcininkų pasisavino paramą Ukrainai renkančios „Blue/Yellow“ lėšas. Jono Ohmano įkurta organizacija LNK patvirtino, jog pinigai niekur nedingo – buvo grąžinti.

LNK nuotr.

„Visa suma, kuri buvo dingusi iš „Contribee“, grąžinta. Nė vienas Ukrainai skirtas euras nedingo ir nedings“, – teigė „Blue/Yellow“.

LNK.LT primena, kad skandalas dėl „Contribee“ veiklos kilo visuomenininkui ir „Laisvės TV“ įkūrėjui Andriui Tapinui atskleidus, kad internetinė platforma, kurioje galima remti turinio kūrėjus, galimai veikė ne iki galo švariai.

„Prieš kurį laiką mus pasiekė informacija apie rimtas problemas „Contribee“ įmonėje, kai įmonės vadovas ir vienas iš pagrindinių akcininkų – Gediminas Ratkevičius persivedė sau įmonės klientų (ne „Laisvės TV“) pinigus, o paaiškėjus šiam faktui, formino tai kaip paskolą ir grąžino pinigus. Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, vadovas pasitraukė, tačiau vis dar lieka įmonės akcininkas“, – viešame įraše sekmadienį rašė A. Tapinas.

Jis teigė, kad kaip vieno didžiausių turinio kūrėjų „Contribee“ atstovas, susisiekė su įmone ir informavo ją, kad nepasikeitus valdantiesiems asmenims, „Laisvės TV“ nemato galimybių toliau savo turinį kurti „Contribee“.

A. Tapinas minėjo, kad pateikė pasiūlymą išpirkti „Contribee“ akcijas.

„Ieškodama sprendimų, mūsų įmonė „Laisvės Media Group“ netgi pateikė pasiūlymą dviem pagrindiniams akcininkams – G. Ratkevičiui ir Adrijui Jakučioniui – išpirkti jų akcijas ir padengti bendrovės skolas užtikrinant sklandžią veiklą, ir sulaukė teigiamo atsakymo, bet po kelių dienų G. Ratkevičiaus nuomonė pasikeitė“, – teigė A. Tapinas.

Skandalui augant, tinklaraštininkas S. Malinauskas paviešino informaciją, kad įmonė, iš kurios vienas „Contribee“ vadovų galimai pasisavino lėšas yra paramą Ukrainai renkanti „Blue/Yellow“, vadovaujama J. Ohmano.

„O kas yra tiesa? „Contribee“ kortų namelis ėmė byrėti dėl itin skandalingo įvykio. Buvęs šios bendrovės vadovas, vis dar vienas iš didžiųjų akcininkų, didžiulę įtaką įmonei turintis G. Ratkevičius „pasisikolino“ lėšas ne šiaip iš įmonės. Pinigai buvo persivesti iš „Blue/Yellow“ sąskaitos.

Tai buvo daugiau nei 130 tūkst. eurų. Pinigai buvo ne šiaip pasisavinti, buvo pakeistas J. Ohmano prisijungimas prie paskyros, tam, kad jis negalėtų greitai pamatyti dingusių lėšų.

Skaičiavimas buvo paprastas, J. Ohmanas gana retai prisijunginėja, todėl bus galima laimėti laiko. O svarbiausia, išaiškėjus skandalingam įvykiui niekas nenorės apie jį kalbėti, nes tai būtų paskutinis vinis į „Contribee“ reputacijos karstą, bet tai taip pat galėtų paliesti sąžiningai veikiančią ir niekuo dėta didelę organizaciją, kuri renka paramą Ukrainai“, – naujausiame įraše teigė S. Malinauskas

 

 

Taip pat žiūrėkite: S. Malinauskas apie 120 tūkst. eurų ieškinį ir principinę kovą už tiesą pasakojo laidoje „Nuo... Iki...“:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų