Pereiti į pagrindinį turinį

Ar verta šiltinti poliuretano putomis

2024-08-20 14:21 diena.lt inf.

Namų apšiltinimui naudojamos medžiagos, kurios skiriasi įrengimo metodais, sąnaudomis darbui ir kaina. Gana naujas būdas šiltinti namą naudojant poliuretano putas. Šiltinant vietoje iš poliuretano putų sukuriamas  vientisas termoizoliacinis sluoksnis, putos, išsiplėsdamos apie 100 kartų, sandariai užpildo visas ertmes. Namo apšiltinimui nereikia didelio kiekio plokščių, nereikia jų vežti ir sandėliuoti.  Namo šiltinimui poliuretano putomis atvyksta mikroautobusas su keliomis statinėmis dvikomponenčių putų. Jas purškiant vyksta reakcija ir ant purškiamo paviršiaus putos išsiplečia apie šimtą kartų. Kelių statinių poliuretano putų  visiškai pakanka dideliam namui apšiltinti.

Daug kam kyla klausimų, ar šiltinimas poliuretano putomis patikimas ir sukuria efektyvią izoliaciją?  UAB “Termovizija”  specialistai atsakė, į ką atkreipti dėmesį įrengiant apšiltinimą iš poliuretano putų.

Konkrečioms sąlygoms, konkrečioms konstrukcijoms taikomas skirtingas apšiltinimas. Šiltinimas poliuretano putomis  praktiškai tinka visais atvejais. Bet, pasak UAB “Termovizija” specialistų, poliuretano putos taip pat yra skirtingos ir reikia tiksliai žinoti, kokiose sąlygose, kokiems paviršiams jos bus naudojamos. Poliuretano putų termoizoliacinės, elastingumo, atsparumo aplinkai savybės  ir kaina labai priklauso nuo jų tankio.

Mažesnio tankio poliuretano putos yra elastingos ir gali būti naudojamos tarp medžio masyvo konstrukcijų. Medžio masyvo konstrukcijos keičia parametrus dėl temperatūrinių ir drėgmės pokyčių. Elastingos mažesnio tankio poliuretano putos juda kartu su konstrukcijomis ir nesuskilinėja. Mažesnio tankio poliuretano putos, jos dar vadinamos atvirų porų poliuretano putomis, yra laidžios garams. Neuždengtų jų negalima naudoti lauke ar patalpose, kur yra daug drėgmės. Uždengtos apsauginėmis plėvelėmis šios putos tinka net ir fasadams šiltinti.

Atvirų porų poliuretano putomis UAB “Termovizija” darbuotojas šiltina šlaitinį stogą. Didelis poliuretano putų privalumas tai, kad susidaro vientisas besiūlis sluoksnis ir idealiai užsandarinamos sunkiai prieinamos vietos, pavyzdžiui, prie kamino, taip pat sienos, frontono  ir stogo sandūrose. Spauskite saugią aktyvią nuorodą  poliuretano putos ir susisiekite su UAB “Termovizija” specialistais.

 

Fasadams ir pamatams šiltinti naudojamos tankesnės, uždarų porų poliuretano putos. Jos turi geresnes šilumos izoliacines savybes ir yra atsparesnės aplinkos poveikiui. Šiltinimo uždarų porų poliuretano putomis  kaina yra didesnė.

Pasak UAB “Termovizija”  specialistų, daug vartotojų šiltinimo medžiagų kainą lygina tik pagal kubinio metro kainą. Tačiau dažnai neįvertina, kiekpapildomai reikia  kitų apsauginių ir sandarinimo medžiagų. Naudojant daug medžiagų, tuo pačiu ir išauga darbo kiekis bei sąnaudos, kurių kaina dažnai viršija medžiagų kainą. Šiltinimas poliuretano putomis yra kompleksinė paslauga kartu su medžiagomis ir purškimu. Skaičiuojant šiltinimo kainą visada reikia įvertinti visos šiltinimo sistemos ir darbų kainą.

Fasado šiltinimas poliuretano putomis. Naudojamos atvirų porų poliuretano putos. Įrengiamas karkasas, ant kurio bus montuojama apsauginė plėvelė ir apdaila. Šiltinant uždarų porų poliuretano putomis pakaks jas uždengti apdailos plokštėmis ar dailylentėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų